Hlavní obsah

Hostinec U kamenného stolu v divadelní podobě se poprvé představí v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou humoristickou klasiku Karla Poláčka Hostinec U kamenného stolu uvede poprvé v Ostravě činohra Národního divadla Moravskoslezského v dramatizaci Arnošta Goldflama a v režii Tomáše Jirmana.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 26.10.2016. Divadlo Jiřího Myrona. Hostinec U kamenného stolu. Z veřejné generálky.

Článek

„My dnes ale nechceme uvádět film pro pamětníky, duch Poláčkova díla by to ostatně ani nedovolil. Současná ostravská inscenace vychází z moderní adaptace Arnošta Goldflama, která byla ještě upravena na míru souboru činohry NDM. S tím souvisí i omlazení obsazení, které dodává větší svěžest a napětí především v partnerských vztazích postav,” sdělila dramaturgyně Alice Taussiková.

Hostinec U kamenného stolu je inscenací pro všechny, kteří ocení chytrý humor, svižnou  muziku, kterou hraje živá kapela, a skvělé komediální herecké obsazení v režii Tomáše Jirmana.

Inscenace se hraje na scéně Davida Bazika v kostýmech Marty Roszkopfové, za hudební spolupráce Jakuba Kudláče a v choreografii Anny Jirmanové a Jany Tomsové.

V inscenaci hrají: David Viktora jako Šimon Tatrmuž, hostinský, jeho ženu Boženu Tatrmužovou Lada Bělášková. Skvělou rodinku Dynderových - Rudolfa Dynderu Pavel Liška/ Jiří Sedláček, Klementýnu Dynderovou Anna Cónová, jejich dcery Věru Dynderovou Petra Lorencová a Alenu Dynderovou Lucie Končoková a jejich bratra Jakub Georgiev.

Nastávající vlastníky Hostince U kamenného stolu, rozkmotřené bratry, inženýry chemie Spytihněva Vít Roleček a Tomáše Robert Finta. Dramatického umělce Benno Mertense Vladimír Polák, Percyho David Janošek a Gastona Petr Houska. 

Premiéra se bude konat 27. října od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Repríza 29. října od 18.30 tamtéž.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám