Hlavní obsah

Horním náměstím v Opavě se proháněli orientační běžci

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebylo to ledajaké prohánění. Pořadatelé oddílu orientačního běhu z Opavy uspořádali Mistrovství Moravskoslezského kraje v orientačním sprintu.

Foto: Josef Zajíc

Na startu si závodník bere mapu již v čase svého závodu.

Článek

V neděli 1. května od 10.30 hodin se postupně do oblasti Horního náměstí v Opavě a okolí vydalo 340 závodníků všech kategorií. Z tohoto počtu bylo 89 závodníků z Polska.

Počasí nepřálo. Pršelo a bylo dost zima. Podmínky měli všichni stejné a tak se na velmi dobré mapě OPAVA CITY v měřítku 1:4000 z dílny Jiřího Sýkory rozběhl rychlý a náročný závod.

Tratě byly postaveny tak, aby závodník při velké rychlosti musel stále mít kontakt s čtením mapy. Každá chybička se proměňovala v hromadění zbytečných vteřin navíc. Stejně tak se museli chovat i vozíčkáři. Měli sice k sobě své asistenty, ale rozhodovat a volit postupy museli sami.

V hlavní kategorii D 21 vyhrála Machútová Lucie z Hradce Králové. V mužské kategorii H 21 obsadil první místo Jan Sýkora z opavského oddílu POBO - přátelé OB Opava.

Další náročné, tentokrát celostátní závody v orientačním běhu, se uskuteční 14. a 15. května v Hradci nad Moravicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám