Hlavní obsah

Honza Křížek zahraje mezi knihami

Novinky, Jan Albrecht

Již třetím rokem v Knihovně města Plzně připravují koncerty v komorním prostředí mezi knihami. Návštěvníci si zvykli na hudební výběr různých žánrů. Tentokrát se mohou těšit na hudebníka Honzu Křížka, jehož jméno je především spojováno s kapelami Walk Choc Ice a Blue Effect.

Foto: Jan Křížek

Honza Křížek - promo foto

Článek

S nápadem uspořádat koncert přímo mezi regály s knihami přišli v Obvodní knihovně Skvrňany, která je součástí Knihovny města Plzně, p. o., v roce 2014. Tehdy pozvali písničkáře Karla Vepřeka. Koncept jeho vystoupení si říkal o to, odehrát ho mezi knihami.

A tak na prvním koncertu v knihovně zazněla mezi regály zhudebněná poezie Bohuslava Reynka, Pavla Kolmačky, Karla Hynka Máchy a dalších autorů, v podání osobitého písničkáře Karla Vepřeka. Tato akce přilákala 25 diváků. 

Posíleni pocitem, že to funguje, pozvali do knihovny dalšího písničkáře, Petra Linharta a další představitele nejen folkové hudby. Postupně se z koncertů stala tradice, která si našla své stálé příznivce.

Dlouhý seznam účinkujících zahrnuje jména např. Michal Willie Sedláček, Jan Řepka, Caine-Mi, Petr Rímský, Míša Leicht,  ale také Eddie Vedder Tribute nebo Justin Lavash. 

Akustický rock Honzy Křížka

Nyní prostor mezi knihami navštíví zpěvák Honza Křížek, kterého si mnozí spojují s crossoverovou skupinou Walk Choc Ice, nebo legendou naší rockové hudby Blue Effectem, kde po boku Radima Hladíka hrál Honza celých třináct let. 

V Obvodní knihovně Skvrňany však Honza Křížek vystoupí sám, jen s akustickou kytarou. Zahraje písně napříč jeho kariérou. Určitě zazní hit Rejdit od Walk Choc Ice, nebo Sluneční hrob, legendární skladba Blue Effectu. Honza také zahraje zcela nové písně, které připravuje na své nové CD.

Jednou z nic je skladba Padám vzhůru, ke které byl letos natočen klip. Nezbývá, než se těšit na akustický zážitek mezi knihami v plzeňské Obvodní knihovně Skvrňany.

Reklama

Výběr článků

Načítám