Hlavní obsah

Holešovský zámek ještě láká na výstavy Jana Saudka a Josefa Lady

Novinky, Robert Rohál

Ještě do konce září lze vidět v prostorách nedávno zrekonstruovaného zámku v Holešově dvě rozsáhlé výstavy – fotografa Jana Saudka a malíře Josefa Lady.

Foto: Robert Rohál

Vernisáž proběhla s účastí fotografa Jana Saudka.

Článek

Zatímco výstava světově proslulého Jana Saudka, která byla zahájena letos v květnu za účasti slavného fotografa, byla nainstalována přímo ve velkém (víceúčelovém sále), kresby, obrazy a ilustrace Josefa Lady jsou k vidění ve třech rozlehlých sálech holešovského zámku. Právě během vernisáže Ladových obrazů byl přítomen nejen Ladův vnuk, ale i oblíbený komediální herec Josef Dvořák.

V případě Saudkovy výstavy to byly zase polonahé modelky, které zkrášlily slavnostní vernisáž výstředního tvůrce. Obě výstavy, které svým rozsahem nemají v Česku konkurenci, byly zahájeny v měsíci květnu a těší se stále mimořádnému zájmu. Za necelé čtyři měsíce  vidělo Ladovu výstavu téměř pět tisíc lidí, na výstavu Jana Saudka zašlo téměř dva a půl tisíce lidí.

Pro příští dny chystá Městské kulturní středisko v Holešově další výstavu nazvanou Letní iluze 10. Vernisáž by měla proběhnout – opět v holešovském zámku – v úterý 11. září, tentokrát se na ní  představí už podesáté holešovští výtvarníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám