Hlavní obsah

Hokejovou bitvu plzeňských univerzit poprvé ovládli medici

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékařská fakulta UK v Plzni vybojovala první pohár v hokejovém souboji plzeňských univerzit. Ve středu 23. listopadu porazila mužstvo Západočeské univerzity v Plzni 4:2. Z tribun plzeňského zimního stadionu povzbuzovalo své spolužáky 2500 studentů z obou vysokých škol.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

Lékařská fakulta poprvé v historii akce dosáhla na vítěznou trofej, kterou v minulých třech letech vždy získali hokejisté Západočeské univerzity.

Článek

První dvacetiminutovka byla lehce oťukávací a oba brankáři, jak Jakub Frček (LFP), tak Filip Smejkal (ZČU) drželi neprůstřelnost. Jako první otevřel skóre ve druhé třetině Jakub Faschingbauer a poslal lékařskou fakultu do vedení.

Do druhé třetiny tak šla Západočeská univerzita se ztrátou jednoho gólu. Navýšení náskoku přišlo po střele Martina Muchky z vrcholu kruhů. Západočeská univerzita snížila zásluhou Daniela Svobody, který v přesilové hře v polovině třetiny změnil stav na 2:1.

Lékaři si ale nechtěli své první vítězství nechat vzít, a to potvrdil i Roman Kala, který zvyšoval na 3:1. Minutu před koncem ještě vykřesal naději pro ZČU Tomáš Blumentrit a opět snížil, ale Miroslav Dušek pečetil půl minuty před koncem vítězství mediků 4:2.

Lékařská fakulta tak poprvé v historii akce dosáhla na vítěznou trofej, kterou v minulých třech letech vždy získali hokejisté Západočeské univerzity. Pohár vítězům předali nejvyšší představitelé obou škol – rektor Miroslav Holeček a děkan Boris Kreuzberg. Celý zápas moderoval známý internetový bavič Kazma Kazmitch.

„Z pohledu hráče a organizátora vnímám utkání jako velmi podařené a doufám, že to stejně cítili i všichni diváci. Chtěl bych jim tímto ohromně poděkovat, že vytvořili tu neskutečnou atmosféru, která po celý zápas na stadionu panovala,” vzkázal Vilém Franěk z organizačního týmu studentům, kteří se zároveň postarali o dosavadní divácký rekord, neboť jich dorazilo zatím nejvíc v historii akce.

Hráči obou plzeňských univerzit tvoří společně hokejový tým Akademici Plzeň, který reprezentuje západočeskou metropoli v rámci Evropské univerzitní hokejové ligy. Do konce roku je ještě čeká charitativní akce Plyšáková bouře – speciální zápas, na který mají diváci s plyšákem vstup zdarma, po prvním gólu Akademiků ho vhodí na led a hokejisté pak plyšové mazlíčky předají dětem ve Fakultní nemocnici Plzeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám