Hlavní obsah

Hokejoví reprezentanti bruslili proti civilizačním chorobám

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střecha pražské Galerie Harfa v sobotu 7. prosince ožila vánoční benefiční akcí, kterou pořádal Svaz postižených civilizačními chorobami (SPCCH) v ČR.

Foto: Petr Mráček

Hokejoví reprezentanti bruslili proti civilizačním chorobám, Galerie Harfa, Praha

Článek

Za účasti známých osobností a velkého zájmu veřejnosti se na střeše konalo bruslení proti civilizačním chorobám.

Účastníci benefičního setkání mohli mít mnohonásobně dobrý pocit; zasportovali si, soutěžili o atraktivní ceny, současně podpořili dobročinnou iniciativu a navíc se setkali s českými hokejovými reprezentanty Jakubem Klepišem, Ondřejem Němcem a kapitánem národního týmu Jiřím Novotným, kteří byli hlavními garanty sbírky.

“Pokud máme čas, rádi podpoříme jakoukoli dobročinnou akci, která pomůže třeba jen jednomu člověku. Jsem za pozvání velmi rád a doufám, že naše účast byla přínosem,” uvedl Jiří Novotný, který obléká klubový dres HC Lev Praha KHL.

“Bruslení proti civilizačním chorobám s hokejovými reprezentanty mělo příjemnou atmosféru, při které se bavili dospělí i děti. Akce přinesla nejen finanční příspěvek na rehabilitační a kompenzační pomůcky, ale také zviditelnění naší organizace na veřejnosti. Moc za to děkujeme všem, kdo nás nezištně podpořili, ať už penězi nebo bezplatnou službou,” uvedla ředitelka svazu Mgr. Ivana Šamalová. “Příští rok akci určitě zopakujeme, příslib hokejistů máme,” dodala.

Odpolednem provedli moderátoři Elen Černá a Marek Miláček.  "Ráda vždy podpořím akci, která má smysl a pomůže lidem nemocným a handicapovaným. Vždyť i vyspělost společnosti se pozná podle toho, jak se dokáže postarat o své nejslabší jedince a jak jim dokáže pomoci. K tomu jsme si na ledě s hokejovými reprezentanty a malými i velkými návštěvníky užili pěkné odpoledne plné soutěží, takže doufám, že si všichni odnesli nejen dobrý pocit, že pomohli, ale i příjemné zážitky,” komentovala akci Elen Černá.

Co je SPCCH:

Občanské sdružení Svaz postižených civilizačními chorobami v České republice, o. s. (SPCCH) je síť organizací a klubů v ČR, jejímž cílem je jak prevence civilizačních onemocnění, tak opětovné začlenění osob dlouhodobě a trvale nemocných a seniorů do společnosti. Sdružení SPCCH nabízí odborné rehabilitační a rekondiční programy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám