Hlavní obsah

Hokejbalová Opava si pojistila prvenství, moravské derby vyznělo lépe pro Třinec

Novinky, Vojtěch Novotný

Víkend v 1. hokejbalové lize příliš zápasů nepřinesl. Pouze Opava zajížděla na půdu České Třebové. Extraligové týmy Karviné a Třince však měly napilno. Karviná se v sobotu představila v Letohradu, Třinec doma hostil Jihlavu. Oba celky se pak v neděli utkaly v Karviné.

Foto: Veronika Woznicová

Snímek z utkání mezi týmy HbK Karviná (bílá) a HBC Enviform Třinec

Článek

SK Hokejbal Letohrad - HbK Karviná 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Ve východočeském Letohradu se karvinským hráčům nevedlo. V nejužší možné sestavě vzdorovala rozjetému soupeři. Letohrad od úvodních chvil tlačil hosty do obraného pásma a řadou šancí je dostával pod tlak. První trefa domácích přišla až v závěru první patnáctiminutovky. Vaška překonal jako první Štefka.

Karviná sice zásluhou Pietrasze v úvodu druhé třetiny vyrovnala, ale na následující dva rychlé góly reagovat nedokázala. Trefy hostí z 36. a 44. minuty pak už byly pouhou formalitou.

HBC Enviform Třinec - SK TOPTRANS Jihlava 4:2 (1:2, 0:0, 3:0) 

Moravským fanouškům ale udělal radost třinecký Enviform. Ten mezi svými mantinely dokonale zaskočil favorizovanou Jihlavu a zvítězil 4:2.

Soupeř sice šel do vedení hned v úvodní minutě, Samek ale dokázal svojí brankou vyrovnat. Na tuto trefu hosté ještě reagovali. Za pár vteřin znovu přetáhl vedení na stranu Jihlavy Jobák. Od té chvíle se, ale hokejbalisté z Vysočiny prosadit nedokázali.

Po bezgólové druhé třetině tak přišel drtivý závěr domácích. Postupně se trefili Drábik a Toman, do opuštěné klece pečetil výsledek Říman. Třinec tak po překvapivém vítězství cestoval v neděli k severomoravským sousedům do Karviné.

HbK Karviná - HBC Enviform Třinec 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Moravské derby se neslo ve znamení deště. Počasí ani zdaleka nepřipomínalo jarní, prosluněnou sobotu což bylo znát také na návštěvnosti, jinak oblíbeného duelu.

Třinec začal lépe. Ačkoliv Karviná nastoupila v jednoznačně silnější sestavě než v sobotu, Drábik otevřel skóre již v druhé minutě. Na další branku se pak čekalo až do druhé části. Jak Karviná, tak Třinec předvedli několik slibných šancí, ke gólu to ale nevedlo.

Dvě branky se totiž dokázaly vtěsnat do šestadvacáté minuty. Říman se štěstím překonal Vaška a René Tomis následně poslal svůj celek do tříbrankového vedení. Gól pak již nepadl. Třinec tedy porazil karvinského rivala i podruhé v sezóně. Tentokráte poměrem 3:0

TJ Lokomotiva Česká Třebová - SHC Opava 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Prvoligová Opava si z pozice lídra soutěže vyjela do České Třebové. Na hřišti Lokomotivy bylo k vidění pohledné utkání. Atraktivní úvod sice vystřídala spíše defenzivnější část hry, od druhé části, ale Opava přidala.

„Zápas začal od prvních minut v dobrém tempu a to i přesto, že počasí hokejbalu vůbec nepřálo. Po úvodním rychlém nástupu z obou stran se však hra trochu rozkouskovala z důvodu častých vyloučení,” řekl Dušan Vladař, vedoucí týmu Opavy.

V dalším průběhu duelu dokázali Slezané vstřelit dvě branky, díky kterým si s přehledem pohlídali první příčku v tabulce. „Ve druhé třetině jsme se začali více tlačit do brány a v nabídnuté přesilovce se mi podařilo skórovat. Ve 38. minutě pak, po závaru před brankou vstřelil Honza Přikryl druhou branku. Tento výsledek se nám podařilo udržet i přes závěrečný tlak domácích,” dodal Vladař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám