Hlavní obsah

Hodonínská kapela vydává první klip z prostředí svého města

Novinky, Tomáš Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá rocková kapela Annoying Dust, skládající se z pětice hodonínských rodáků, představuje pomocí videoklipu svou vůbec první písničku. Obyvatelé Hodonína ve videu možná poznají ulice, v nichž žijí.

Foto: Tomáš Růžička

Kapela Annoying Dust: zleva Vojtěch Vrablc, Přemysl Růžička, Dalibor Eimut, Miroslav Benovič a Tomáš Růžička

Článek

Song Pirate City je od kapely Annoying Dust sice teprve první oficiální nahrávkou, v plné sestavě však působí na scéně již přes rok. Během loňského roku měli několik koncertů převážně v okolí Hodonína, na nichž hráli předělávky písniček svých oblíbených rockových a metalových kapel. Postupně tyto covery nahrazovali vlastními písničkami a zároveň svá vystoupení natáčeli.

Proto se videoklip skládá ze záběrů pořízených v různých částech Hodonína, například z koncertů na Staré Budvarce nebo z festivalu Slovácké rockování. „Nejvíc jsme se ale natáčeli ve zkušebně nebo v ulicích,“ uvedl zpěvák Dalibor Eimut, student místního gymnázia.

Písničku Pirate City i s videem, jež kluci z kapely zveřejnili na internetu v pondělí 3. března, si vytvořili kompletně sami a s téměř nulovými náklady.

„Nešli jsme ani do studia, ani za někým, kdo tvoří videa,“ říká kytarista Vojtěch Vrablc, Daliborův spolužák. „Chtěli jsme se představit, aniž bychom museli přehnaně utrácet. A s výsledkem jsme spokojení. O tom, jak jsme to zvládli, píše Timmy (baskytarista Tomáš Růžička, pozn. aut.) článek na náš blog. Pro ostatní začínající kapely to může být zajímavé čtení.“

Pirate City je první vlaštovkou z chystaného alba a na dalších právě pracují. „Na konečné nahrávání desky už profesionální studio určitě nevynecháme,“ ujistil Dalibor. „Do té doby si nás lidi můžou poslechnout na našich koncertech.“

Ten nejbližší se koná v pátek 7. března v Hodoníně v klubu Nautilus od 19:30. Zde se také poprvé v Hodoníně představí brněnské metalové kapely Wolfarian a Alia Tempora a čejkovičtí Incurable.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám