Hlavní obsah

Hledejte Tradiční výrobek Slovácka na velikonočních jarmarcích

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte tradiční výrobky, precizní rukodělnou práci, krásu slováckých ornamentů i lásku schovanou v každém kousku, který prošel rukama řemeslníka? Pak se na jarmarcích poohlédněte po ochranné známce Tradiční výrobek Slovácka.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

Pestrobarevné kraslice, malé i velké tatary, pletené ošatky, panenky ze šustí, ručně tkané ubrousky nebo modrotisk, tupeská keramika, kovářská práce i krajové speciality jako jsou slovácké koláčky nebo med… Na všech těchto výrobcích můžete najít ochrannou známku Tradiční výrobek Slovácka.

Projekt Tradiční výrobek Slovácka vznikl již v roce 2008 ve sdružení Region Slovácko v Uherském Hradišti. Hlavním cílem projektu je podpora tradičních výrobců a jejich výrobků. V současné době se může ochrannou známkou pochlubit 32 výrobců a jejich řady se postupně rozšiřují.

Výrobky označené značkou Tradiční výrobek Slovácka můžete koupit na velikonočních jarmarcích na Slovácku nebo v e-shopu www.tradicnivyrobek.cz.

S každým výrobkem darujete nejen kus Slovácka, ale hlavně kus slováckého srdce, protože řemesla se u nás na Slovácku dělají s láskou.

Výběr článků

Načítám