Hlavní obsah

Hlavní turnaj série Dominion tour hostilo Týniště nad Orlicí

Novinky, Eva Jenčíková

V sobotu 8. dubna se v DDM Týniště nad Orlicí konal hlavní turnaj série Dominion tour, který každoročně pořádá Duha - Děsír Praha pod záštitou firmy Albi. Letos se jedná o poslední ročník této akce.

Foto: Eva Jenčíková

U herních stolů se sešli děti i dospělí.

Článek

U stolů se sešlo 24 hráčů od osmi let, největší zastoupení ale měli dospělí. Mnozí se turnajů zúčastňují pravidelně, jezdí do různých měst po České republice, jednak, aby si zahráli, a jednak aby získali postupové body na celostátní finále. Asi polovina hráčů byla místní, další se pak sjeli z Hradce Králové, Českého Brodu nebo z Prahy.

Letos se hrálo především s nejnovějším rozšířením Dominionu – Temnými časy. Hráči se snaží během hry získat do svého balíčku karet takovou kombinaci karet, která jim pomůže k zisku nejvíce vítězných bodů. Temné časy s plu s dalšími kombinacemi karet jsou zárukou zajímavých variant této hry.

Vítězem se po pětikolové bitvě stal Miroslav Jezbera z Hradce Králové, druhá byla týnišťská Kateřina Linhartová a třetí Petr Petras, který přijel až z Prahy. Všichni tři si zasloužili postup do celorepublikového finále.

Mezi juniory postoupila místní Pavla Černá, na dalších juniorských místech se umístil hradecký Tobiáš Hrdlička a pražský hráč Jan Josef. Všichni hráči získali drobnou odměnu od DDM, vítězové navíc vyhráli deskové hry od DDM a firmy Albi. Nad pravidly a losováním bděl hlavní rozhodčí Pavel Ranocha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám