Hlavní obsah

Hlasujte pro Ženu regionu. V pondělí 13. srpna se rozhodne

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěž Žena regionu je určena všem ženám, které často dosáhly jedinečných výsledků ve své profesi, aktivně se podílejí na veřejném životě a nezapomínají ani na svou rodinu. Záštitu nad akcí letos převzala předsedkyně poslanecké sněmovny Miroslava Němcová.

Foto: archiv Věra Kovářová

Věra Kovářová s Kurtem Gebauerem.

Článek

Ve Středočeském kraji můžete do pondělí 13. srpna svůj hlas poslat například ekonomce a lektorce německého jazyka Věře Kovářové. „Mám takovou buldočí povahu. Když se do něčeho zakousnu, snažím se dotáhnout to až do vítězného konce,“ říká o sobě.

Bojovala s vážnou nemocí a vyhrála. Stala se starostkou zadlužené obce Chýně, kterou se jí podařilo oddlužit a získat peníze na investice. Postupně se jí daří probouzet k životu i kulturní a společenský život.

„V Chýni jsme založili galerii KAYNA, pořádáme  adventní koncerty i rozsvěcení vánočního stromu. Šest let již organizuji Masopust. Myslím, že nedostatečná občanská vybavenost není hlavní problém malých satelitních městeček. Chybí především sociální vazby a vztah k obci, který se buduje desítky let. O to se v Chýni snažím,“ uvedla Věra Kovářová.

Letos v Chýni pořádá druhý ročník fotosoutěže s názvem Co se šustlo v Chýni a širokém okolí. „Už se těším na vernisáž. Loni poslali soutěžící fotky, které mapovaly život Chýně. Našli jste tam fotky děti u rybníka, krásné květiny ze zahrádky, zajímavé polní struktury, duhu nad Chýní, malé fotbalisty, letní oslavu na ulici, naše školáky či hasiče. Fotografie zachytily současný život Chýně. A fotografie nám ukážou, jak se v Chýni žilo v posledním roce,“ upřesnila Věra Kovářová.

Uzávěrka soutěže je 30. září, vernisáž s vyhlášením vítězů začátkem října. Kromě této soutěže mohou zájemci do pondělí 13. srpna hlasovat pro Ženu regionu.

Věru Kovářovou do soutěže přihlásila kamarádka z Berouna. „Mám svůj kraj moc ráda a chci pro něj pracovat smysluplně a naplno. Cítím se být spíše ženou regionu s malým ž, ale ta soutěž se mi líbí a vážím si toho, že mohu být v tak vzácné společnosti ostatních žen, kterým není lhostejný život, který se jich týká,“ říká o své nominaci.

Hlasovat můžete na http://www.zenaregionu.cz/zena-regionu-2012/on-line-hlasovani  

Reklama

Výběr článků

Načítám