Hlavní obsah

Hlasitý břeclavský večírek s OTK a Nesbitts

Novinky, Pavlína Božková

Pátek 26. ledna od 21 hodin bude pod taktovkou pořadatelského spolku PiCrew opravdu výživný. Večírek na téma syrový, alternativní rock´n´rol si nenechte ujít na koncertě kapel OTK a Nesbitts v břeclavské Piksle.

Foto: picrew.cz

OTK + The Nesbitts (CZ) Piksla Břeclav, pátek 26.1.2018 (21°° - ??)

Článek

OTK je česká kapela hrající směs alternativy, syrového rocku, a noiseu už od roku 1988. V začátcích byla personálně i koncertně spřízněná s Tata bojs. Během svého působení OTK vydali šest alb, řadu kompilací a také album remixů skladby Klan.

Skupinu umělecky vede Ondřej Ježek, který se mimo své působení v OTK věnuje zvukaření a provozuje i své vlastní nahrávací studio JÁMOR. V roce 2003 získali OTK za svou desku SONA A KUVA cenu Anděl v kategorii Alternativní scéna, ve které následující album Okolo bylo vyhlášeno Albem roku 2008. Posledním albem je pak LP BRNO.

Každý nový počin kapely se od předchozího hudebně výrazně odlišuje, mezi jednotící prvky však patří Ježkův charakteristický, melancholický, místy křičený, jindy až recitující zpěv, melodická inovativnost, syrové kytary, vytříbený zvuk a hypnoticky repetitivní, leč instrumentálně zdatná rytmická sekce.  

Nesbitts je další reinkarnací českého Kanaďana Todda Nesbitta (Unkilled Worker, Wollongong) společně s pražskou kapelou OTK za zády. Toto spojení je dnes již zavedenou kapelou s vlastním repertoárem. A právě na konec ledna je naplánováno vydání prvního alba tohoto uskupení.

Nesbitts mají nejblíže k syrovém rock’n’rollu, čekejte kusy energie, nesmírně charismatický zpěv a smysl pro gradaci songů.

Reklama

Výběr článků

Načítám