Hlavní obsah

Historická vozidla projela Ostravou

Novinky, Josef Kubíček

V sobotu pořádal Tatra Veteran Sport Club Ostrava rallye, jehož start proběhl v 10 hodin na ostravském Masarykově náměstí s cílem v Ostravě-Zábřehu.

Foto: Josef Kubíček

startovní brána

Článek

Jubilejní spanilá jízda krajem na Veteran Rallye Ostrava & Memoriálu Františka Procházky pojatá jako okruh kolem Ostravy, pokračovala přes náměstí Svatopluka Čecha v Přívoze, odkud závodníci vyrazili na trasu Darkovičky, Vřesina, Bělá, Hrabyně, Budišovice a Klimkovice zpět do Ostravy-Zábřehu, kde se účastníci závodu stali součástí programu Slavností obvodu Ostrava-Jih. Zde na náměstí SNP proběhlo předvedení technických zajímavostí vybraných vozidel pro odbornou veřejnost a vyhlášení výsledků s předáním cen u Kulturního domu Akord.

Program jízdy historických vozidel nejen z České republiky, ale i Polska a Slovenska začal již v 8 hodin registrací vozů do soutěže a zájemci z řad veřejnosti, kteří se v hojném počtu zúčastnili, si mohli historické automobily prohlédnout. K vidění zde byly nejen historické automobily, ale i jednostopá vozidla, motocykly v různých úpravách a jízdní kola, mnoho účastníků se představilo v dobovém oblečení, které k historickým jízdám neodmyslitelně patří.

Milovníci starých aut si přišli na své, vystavená auta značek, kde převažovala Tatra až po značku T613. K vidění bylo také Aero, Mercedes, BMW, Fiat polské i italské výroby, MG, Moskvič, Talbot, Jaguar, Oldsmobile, samozřejmě nemohla chybět mezi výše vyjmenovanými česká značka Škoda.

Cestou, kterou účastníci rallye absolvovali, také navštívili Hasičské muzeum v Přívoze. V Darkovičkách při jízdě kolem úseku opevnění si pak připomněli památky vzepjetí a zklamání Čechů v roce 1938. Slunečné počasí, které přálo nejen závodníkům, ale i divákům, kterých byl na startu závodu velký počet. Poděkování patří v první řadě nejen pořadateli Tatra Veteran Sport Clubu Ostrava, ale i závodníkům a účastníkům, kteří se věnují této zálibě a udržují historická vozidla v provozuschopném stavu. Dá se věřit a předpokládat, že tato tradiční akce bude pokračovat i v příštím roce s ještě větším počtem krásných historických vozidel. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám