Hlavní obsah

Hip Hop Kemp bude mít šestnácté narozeniny

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hip Hop Kemp se opět po roce hlásí. Příznivci této muziky, rozhodně si zapište do svých kalendářů prodloužený víkend od 17. do 19. srpna a vydejte se do královehradeckého Festivalparku.

Foto: Archiv Hip hop Kempu

Kontrafakt

Článek

Hip Hop Kemp se vrhá se do divokých oslav sladkých šestnácti let! A rozhodně si je zaslouží, vždyť patří mezi padesát nejlepších festivalů na světě. Letošní srpnový mejdan už vstoupil do důkladných příprav. Už vyslal do světa pozvání pro všechny své příznivce, kteří to umějí pořádně rozjet!

Jedi Mind Tricks (JMT) je úderkou ze Spojených států, o které se říká, že je synonymem pro pódiový nářez, značkou, v kterou mohou festivaloví příznivci věřit vždy. A bude to právě on, kdo bude letošnímu ročníku udávat tempo a line up šéfovat.

Soubojů lačné publikum přijede uspokojit celá řada kapel zvučných jmen. Například D.I.T.C., ano, „modří už vědí", že jde o další ostré hochy ze zámoří, nadupané šampiony v šermu se slovy a mistry battlových fines - čtveřici Lord Finesse, Diamond D, AG a OC, kterým nadhazuje pátý člen DJ Boogie Blind. Zápasí se až do konce, až do úderu posledního slova.

Ze země, kde by nikdo novou naději světové hip hopové scény asi nehledal, pochází další jméno hodné pozornosti - Rejjie Snow. Nenechte se ale zmást jeho krátkou kariérou, tenhle drsným irským povětřím ošlehaný týpek už má na svém kontě řadu pozoruhodných zářezů. V hip hopovém chartu na iTunes pokořil Kanye Westa i J Colea, na YouTube má bezmála 60 000 odběratelů a z jeho videa All Around The World, které za jediný týden zhlédlo přes půl miliónu lidí, se může těšit i Johnny Depp - otec herečky a modelky Lily-Rose, která si ve videu zahrála.

Vynechat Kontrafakt, kteří nechyběli na jediném ročníku HHK, by mohlo být zlým znamením a zcela jistě hrozbou ukamenování pořadatelů publikem. Ale není se třeba obávat - trio Rytmus, Ego a Aneš hlavní pódium Kempu ovládnou i letos.

Dosud ryze testosteronem nabitý letošní line up nabourá diva říkající si Little Simz. Kdo by ale očekával křehkou dívenku, hluboce by se mýlil. Tahle třiadvacetiletá kráska si v temperamentu, energii a "tahu na branku" s mužskými kolegy nezadá. Na svém kontě má dvě alba, sedm EP a ocenění "Objev roku" v prestižních cenách Gilles Peterson's Worldwide Awards.

A tím výčet letošních účinkujících na HHK zdaleka nekončí. Kemp si letos nenechají ujít ani: PRO8L3M (Polsko), Grammatik (Polsko), Apollo Brown & Skyzoo (USA), Rah Digga & Lyric Jones (USA), Suff Daddy & the Lunch Birds (Německo), Lyric Jones (USA), Slowy & 12Vince (Německo) nebo W.E.N.A. X Sarius (Polsko). Sledujte web Kempu nebo jeho facebook, nová jména teď budou přibývat každým týdnem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám