Hlavní obsah

Herec Václav Knop pokřtil kalendář kresleného humoru vozíčkáře Jiřího Flekny

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 5. října se konala vernisáž výstavy kresleného humoru Jiřího Flekny a křest kalendáře na rok 2014. Výstava v Kině Mnichovo Hradiště je ke zhlédnutí do konce října a zájemci v rámci ní mohou koupí kalendáře, trička či vtipu podpořit sociální služby obecně prospěšné společnosti Spokojený domov.

Foto: Daniela Sedláková

Václav Knop křtí kalendář kresleného humoru Jiřího Flekny

Článek

Jiří Flekna z Bakova nad Jizerou je po těžkém úrazu páteře již více než třicet let upoutaný na invalidní vozík. Kreslené vtipy začal tvořit již v roce 1984. Publikoval je v časopisech a za sebou má i řadu výstav.

Hostem slavnostního zahájení výstavy v Kině Mnichovo Hradiště byl Jakub Kazda, který zazpíval několik písní z české i světové tvorby. Poté se ujal slova Václav Knop, herec, dabér a oficiální tvář Spokojeného domova, který pokřtil kalendář kresleného humoru Jiřího Flekny vydaný při příležitosti výstavy.

Následovalo slavnostní přestřižení pásky, kterého se ujal sám autor. Výstava představuje výběr toho nejlepšího z autorovy tvorby z let 2000–2013 a ke zhlédnutí v Kině Mnichovo Hradiště bude do konce října.

Zájemci mají v rámci výstavy možnost zakoupit kalendář, tričko s vtipem či kopii kteréhokoliv vtipu z výstavy, čímž mohou nejen udělat například radost svým blízkým k Vánocům, ale rovněž podpořit sociální služby v domácnostech seniorů a handicapovaných, které obecně prospěšná společnost Spokojený domov (původně jako občanské sdružení) poskytuje již devět let.

Uvedené zboží je možné zakoupit na kontaktním místě Spokojeného domova v Mnichově Hradišti, Jana Švermy 378 (vedle vchodu do dětského zdravotního střediska) nebo po telefonické domluvě na 773 635 633.

Podrobnosti lze rovněž nalézt na webu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám