Hlavní obsah

Helfštýn budou dobývat francouzští buldočci

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos po páté se v sobotu 13. října uskuteční setkání a následné dobytí hradu Helštýna u Přerova vojskem francouzských buldočků. Na hradě oslaví malé jubileum majitelé ušlechtilých psíků, sdružení v celorepublikovém FRBUL týmu. Letos počítají s rekordním počtem účastníků, mezi kterými budou i Slováci.

Foto: FRBUL tým
Článek

Sraz je v deset hodin dopoledne na parkovišti pod hradem, kde se také již tradičně společně vyfotí. "Poté už se pokusíme dobýt Helfštýn. Vojsko je jedinečné - uchrochtané a originální. Armáda buldočků použije stejně jako v minulých ročnících osvědčené zbraně - funění, chrochtání, ale především svůj šarm a krásu placatých tlamiček," popsal akci jeden z organizátorů Ladislav Fiala.

V sobotu si budou moci páníčci se svými psy vyzkoušet také hradní agility. "Zkusit ho mohou všichni příchozí, buldočci i nebuldočci. Každý účastník dostane na památku diplom," dodal Fiala. Závěr akce bude patřit společné vycházce do lesů v podhradí.

Počet čtyřnohých dobyvatelů se v minulých letech pohyboval v rozmezí od 15 do 60 jedinců. Letos organizátoři doufají v mezinárodní účast, protože na setkání podle posledních zpráv dorazí i bojovníci ze slovenské Spišské Nové Vsi a Bratislavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám