Hlavní obsah

Helena Vondráčková převzala na koncertě na hradě Karlštejn pamětní medaili

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

Zpěvačka Helena Vondráčková, která letos slaví padesát let na scéně a navíc oslavila 24. června neuvěřitelné sedmašedesáté narozeniny, vystoupila v pátek 4. června na hradě Karlštejn. Při této příležitosti jí byla předána pamětní medaile.

Foto: Mirek Malec

Na svém "narozeninovém" koncertě na Karlštejně převzala Helena Vondráčková pamětní medaili.

Článek

Šlo o tradiční "narozeninový" koncert, který tentokrát neproběhl v Praze, nýbrž na jednom z nejslavnějších českých hradů. Už na samém začátku moderátor Luboš Procházka pozval na pódium generálního ředitele České mincovny Radka Šultu a majitelku společenské agentury VIP osobnosti Alenu Hájkovou, aby odtajnili překvapení a společně předali Heleně Vondráčkové pamětní medaili s její podobiznou.

Na dotaz moderátora, jak vznikl nápad, Alena Hájková řekla: „Nad některými nápady není potřeba dlouze přemýšlet. Ty spontánní jsou nejcennější. Všichni jak jsme tady, si paní Heleny Vondráčkové vážíme a máme ji rádi. Je to nejen krásná a elegantní dáma, ale také profesionálka, která nám rozdává radost právě těch již zmíněných padesát let.”

Na to generální ředitel České mincovny dodal, že od září se budou moci její příznivci těšit na zlaté a stříbrné mince s portrétem Heleny Vondráčkové, které bude možné si na památku zakoupit.

Zpěvačka prozradila, že limitovaný počet mincí bude vložen do jejího supraphonského CD Best of best, které bude slavnostně pokřtěno 3. září v karlínském studiu A.

„Je to symbolický čas i místo, protože právě v tento den před padesáti lety jsem zde nazpívala písničku Červená řeka,” dodala Helena Vondráčková, která zmíněnou skladbu zazpívala také na Karlštejně.

Koncert, který vyprodukovala Agentura MM ve spolupráci se státním hradem Karlštejn a jehož mediálním partnerem byl i-magazín VIP osobnosti.eu, proběhl na Purkrabském nádvoří a byl vyprodaný až do posledního místečka. V jeho závěru odměnili diváci zpěvačku standing ovation. Jedním z přídavků byl i hit Karla Svobody a Jiřího Štaidla Lásko má, já stůňu z nezapomenutelného filmu Noc na Karlštejně.

Helenu Vondráčkovou doprovodil Charlie Band a v roli hosta se představil Pavel Vítek, avšak drtivou písniček odzpívala hlavní hvězda. V průběhu večera došlo na všechny zásadní hity její kariéry.

Výběr článků

Načítám