Hlavní obsah

Hejtman přivítal první občánky Plzeňského kraje

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hejtman Milan Chovanec v pondělí 4. března na Krajském úřadu Plzeňského kraje přivítal první občánky roku 2013. Rodiče prvního chlapečka, Josefa Drábka, a první holčičky, Ellen Říčařové, převzali šek na 10 tisíc korun. Dětem bude jejich prvenství připomínat plyšová hračka.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Hejtman Milan Chovanec v pondělí 4. března na Krajském úřadu Plzeňského kraje přivítal první občánky roku 2013.

Článek

Na Krajský úřad Plzeňského kraje zavítali v pondělí 4. března manželé Drábkovi z Plzně. Hlavní postavou zde však byl jejich syn Josífek, který se narodil 1. ledna 2013 ve 2.10 hodin po půlnoci a stal se tak prvním chlapečkem Plzeňského kraje roku 2013.

"Byli jsme trochu překvapeni, protože jsme se dočetli, že prvním chlapečkem narozeným v Plzeňském kraji je František Pecka. Pak jsme se dozvěděli, že má bydliště v Ústeckém kraji," uvedla při setkání Jana Drábková.

První dívkou Plzeňského kraje, která také obdržela finanční dar a hračku, je Ellen Říčařová z Holýšova. Přišla na svět, stejně jako Josef Drábek, ve Fakultní nemocnici v Plzni, a to v 6.35 hodin. Velkého plyšového medvěda jí však její rodiče předali až doma. Ellenka se totiž ze zdravotních důvodů nemohla návštěvy na krajském úřadě zúčastnit. Prvním občánkům kraje popřál hejtman Milan Chovanec hodně zdraví, především pak malé Ellen.

Kromě rodin nově narozených miminek se na krajském úřadu sešly i děti, které se narodily jako první v letech 2012 a 2011. Společně s náměstky Ivo Grünerem a Jiřím Stručkem a radním pro oblast zdravotnictví Václavem Šimánkem předal hejtman dárky také jim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám