Hlavní obsah

Házenkářky Poruby s přehledem zvítězily nad Zorou Olomouc

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Házenkářky Sokola Poruba s přehledem zvítězily v pátek 1. března nad DHK Zorou Olomouc. Po středeční prohře ve Veselí nad Moravou si spravily chuť a vyhrály 38:25. Přestože dresy na hřišti byly černé a bílé, zápas to černobílý nebyl.

Foto: Josef Zajíc

Lenka Roháčková (Sokol Poruba) zasahuje, Jana Kálová (Zora Olomouc) střílí.

Článek

Hned v úvodu ve druhé minutě se hráčky Olomouce ujaly vedení. Krok s Ostravou držely do stavu 3:3. Pak už začaly v první polovině excelovat Ostravanky. V jedenácté minutě vedly 7:3 a v patnácté minutě již 15:6. První poločas byl jednoznačný. Hráčky Ostravy šly do šaten s ohromujícím vedením 22:9, o které se zasloužila také brankářka Poruby Lenka Roháčková.

Ve druhé polovině hra pokračovala ve stejném duchu jako v první. Sokolky hrály jako o život a branky padaly jedna za druhou. Ve čtyřicáté šesté minutě již vedly 31:16. Pak se něco zadrhlo a v pěti minutách daly Ostravanky jen dvě branky, zatímco hračky Zory Olomouc stáhly skóre na 33:19.

Poslední desetiminutovka již byla opět v režii hráček DHC Sokola Poruba. V brance Markétu Dolákovou vystřídala třetí brankářka Sabina Bártová, která zachytala velmi dobře. V závěru sokolky ještě přidaly na rychlosti, intenzitě a přesně střílely. V konečném zúčtování vyhrály 38:25.

Trenér hostí Mgr. Jan Bělka vysekl poklonu za hru ostravských hráček a zhodnotil hru svého družstva. Trenér Ostravy - Poruby Jan Beňadík byl spokojen jen s prvním poločasem. Ve druhém, podle trenéra, hra nebyla kompaktní. "Takhle hrát v sobotu 9. března v Michalovcích si nemůžeme dovolit ani minutu," konstatoval Beňadík.

Nejlepšími střelkyněmi hostí byly Kateřina Růžičková a Martina Huráňová se vstřelenými čtyřmi brankami. V družstvu Sokola Poruba dominovala Michaela Hrbková se vstřelenými osmi brankami.

V tabulce W.H.I.L 2012/2013 vede Most s 36 body před Michalovcemi s 33 body. Na třetím místě se drží DHC Sokol Poruba - od druhého místa jej dělí pouze jeden bod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám