Hlavní obsah

Házenkářky DHK Most vedou v play off nad DHC Sokolem Poruba 1:0 na utkání

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 30. dubna se hrálo první utkání play off v házené žen mezi DHC Sokolem Poruba a DHK Baníkem Most. Oba týmy hrály až do posledních minut naplno, vítězství si vydřely házenkářky DHK Baník Most. Na utkání vedou 1:0. 7. května budou hrát v domácím prostředí o postup do finále.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 30. 4.2016. Házená žen. DHC Sokol Poruba : DHK Baník Most 20:21.

Článek

Do velmi důležitého utkání nastoupily  v sobotu oba týmy před 300 diváky zodpovědně a s vervou. První gól v brance Mostu odpískali rozhodčí Václav Horáček a Jiří Novotný již ve druhé minutě utkání. Hráčky Mostu kontrovaly až v šesté minutě a srovnaly na 1:1. Po dalším útoku sokolky opět vedly 2:1.

Pak se na straně ostravských hráček něco přihodilo. V rozmezí od 8. do 19. minuty střílely branky jen hráčky Baníku Most a ve 20. minutě prvního poločasu vedly 9:3. Za dalších deset minut hráčky Baníku daly jen dvě branky a sokolky přidaly další tři. Do šaten po první polovině odcházely hráčky Baníku Most s převahou pěti branek za stavu 11:6.

Druhá polovina hry byla již vyrovnaná a ostravské hráčky dávaly o sobě vědět a pomalu, ale jistě skoré srovnávaly. V brance opět zářila Markéta Doláková, která kryla 13 střel. Dvě minuty před koncem utkání bylo srovnáno na 19:19. V závěru hráčky Baníku Most utekly na skóre 21:19. Téměř v poslední minutě sokolky stáhly na konečný stav 21:20 - a byl konec.

Hráčky Baníku Most se radovaly, protože odjížděly domů s náskokem jednoho utkání. Odveta se bude konat 7. května v Mostě. V případě nerozhodného výsledku na utkání se bude hrát rozhodující střetnutí v neděli 8. května.

V týmu DHK Baník Most se ukázaly v dobrém světle obě brankářky Eva Bezpalcová a Dominika Müllnerová. Nejlépe střílela Simona Szarková, která dala sedm branek, a Petra Růžičková šest. Tři branky vstřelila Lucia Súkeniková, dvě Hana Martínková a po jedné brance daly Iveta Matoušková, Michaela Borovská a Tereza Chmelařová.

V domácím týmu DHC Sokol Poruba dominovala Markéta Doláková v brance. Nejvíce branek dala soupeřkám Šárka Marčíková - 7, Alice Kostelná - 5, Eva Minarčíková - 3, Alžběta Rechtorisová - 2, Barbora Mýlková, Diana Tomašechová a Tereza Chovancová - po 1 brance.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám