Hlavní obsah

Házenkářky DHC Sokola Poruba vysoko porazily soupeřky z Portugalska

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 15. listopadu se v hale SAREZY v Ostravě-Přívoze v Challenge Cupu utkaly házenkářky DHC Sokola Poruba s portugalským celkem Juve Lis. Utkání, které sledovalo 564 diváků, domácí hráčky vyhrály jednoznačně 35:19.

Foto: Josef Zajíc

Házená žen DHC Sokol Poruba( řůžové dresy):Juve Lis( Portugalsko) 15.11.2014 Pokus o střelbu- Anna Carolina Silva ( 86) Brání-Barbora Mýlková( 4)

Článek

Po státních hymnách zahájili rozhodčí Florian Hofer a Andreas Schmidhuber první utkání Challenge Cupu mezi domácími hráčkami DHC Sokola Poruba a Portugalkami z Juve Lis.

Portugalky začaly aktivněji a získaly vedení. Sokolky se koordinovanou hrou začaly výrazně zlepšovat, skóre srovnaly a naopak začaly Portugalky přehrávat. První poločas skončil vítězstvím hráček Poruby 16:11.

Ve druhé polovině začaly hrát svěřenkyně trenéra Jana Beňadika rychle, jasně, důrazně a o třídu lépe než hráčky portugalského celku. Za prvních deset minut, to znamená ve 40 minutě, již vedly 23:13.

V 51. minutě ostravské hráčky DHC Sokola Poruba vedly 30:17 a ve skvělé hře pokračovaly až do konce utkání, které dotáhly do vítězného konce 35:19. Zvítězily rozdílem 16 branek a to se domácím bude hodit při odvetném utkání, kde již půjde o postup do dalšího kola.

Z portugalských házenkářek byla nejlepší a nejaktivnější Anna Karolina Silva, která dala sedm branek. Sekundovala jí Patricia Mendes se šesti brankami. Celkem bodovalo sedm portugalských hráček.

V ostravském družstvu hrou, přístupem a nasazením dominovaly všechny hráčky. Žádná nezůstávala pozadu. O 35 branek v síti Portugalek se podělilo 10 hráček ze 13 na soupisce. Nejvíce - šest branek - dala Šárka Marčíková, po čtyřech Petra Adámková, Adéla Bělohoubková, Maria Revajová, Alica Kostelná. V brance byla opět vynikající Markéta Doláková.

Odvetný zápas se hraje v neděli 16. listopadu od 14.00 hodin opět v hale SAREZA v Ostravě-Přívoze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám