Hlavní obsah

Havlíčkův Brod je v druhé volejbalové lize úspěšným nováčkem

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volejbalistkám Havlíčkova Brodu, které se po sezóně v krajském přeboru letos vrátily do druhé ligy, se v současnosti daří.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Ve skupině B je za prvním Hronovem, který vede s velkým náskokem před TJ Bohemians Praha, třetí tým TJ Slavia Hradec Králové - na druhou pozici ztrácí tři body. Další tříbodová ztráta dělí od třetí příčky čtvrté volejbalistky TJ Jiskra Havlíčkův Brod. V posledním kole hrály brodské ženy doma proti týmu VŠTJ Stavební fakulta Praha.

TJ Jiskra Havlíčkův Brod - VŠTJ Stavební fakulta Praha 3:1 (19, -23, 18, 16), 3:0 (14, 18, 20)

V první části soutěže tento tým udělil Broďačkám v Praze pořádnou herní lekci. Do těžkého utkání nastoupila pouze osmička hráček, na nahrávce Eliška Poubová, na smeči Lucie Lepešková a Markéta Jenčová, na bloku Marie Benešová a Zuzana Matějková, na postu univerzálky vypomohla hráčka extraligového VKKP Brno, Veronika Šnellyová a na liberu byla jistota v brodském týmu Veronika Pešková. Na lavičce byla jediná střídající hráčka Eva Kohoutová.

Děvčata vstoupila do utkání odhodlaně a soustředěným výkonem získala hned první set pro sebe. Dobrým výkonem domácích zaskočené soupeřky se osmělily až ve druhém setu a zdramatizovaly jeho koncovku. Třetí a čtvrtý set už byl jasnou záležitostí domácích.

Odveta se pro domácí vyvíjela od prvního setu velmi dobře. Hráčky Brodu se dostaly do herní pohody a téměř nechybovaly. Až na začátku druhého setu nastaly problémy. Soupeřky držely s domácími krok až do poloviny setu, ale závěr opět patřil jednoznačně domácím volejbalistkám. Sympatický pražský tým boj nevzdal ani ve třetím setu, ale obětavě hrající domácí hráčky už dotáhly utkání do vítězného konce.

Sestava Havlíčkova Brodu: Poubová, Lepešková, Jenčová, Matějková, Benešová, Pešková, Šnellyová, Kohoutová.

V dalším kole se vydá tým z Brodu do Mladé Boleslavi na palubovku sedmého celku soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám