Hlavní obsah

Havlíčkobrodský rodák Martin Licek se v evropské beachvolejbalové konkurenci neztratil

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkobrodský rodák Martin Licek ve dnech 5. až 8. července vybojoval spolu s Donovanem Džavoronokem páté místo na evropském šampionátu v beachvolejbale kategorie do osmnácti let. Konalo se v Brně.

Foto: zdroj : cvf.cz

Martin s Donovanem

Článek

S volejbalem tento mladý a talentovaný smečař začínal podle svých slov pozdě. "Začal jsem hrát až ve třinácti letech pod trenérským vedením svého otce Jana Licka." A to v týmu VK Havlíčkův Brod. Poté přišel jeho výkonnostní vzestup a přestup do Brna. "V Brně se trénuje často. Trénuji celkem sedmkrát týdně. Je to náročné, ale dá se to zvládnout."

Každý mladý volejbalista má své vzory. "Mým vzorem je rodák ze Světlé nad Sázavou Petr Pláteník. Je to výborný smečař," tvrdí Martin Licek. I přesto, že je Martin velmi mladý, myslí i na budoucnost. Nebo spíše na sbírání zkušeností. "Z beachvolejbalu i z normálního šestkového volejbalu si beru ty nejlepší zkušenosti a chci je využít jak na domácí, tak na mezinárodní půdě."

Donovan je Martinům spoluhráč z Brna z týmů kadetů, který letos skončil na třetím místě v republice. Jeho jméno může být známé také díky jeho otci, Milanu Džavoronokovi, který byl také výborným volejbalistou. Džáva, jak se Donovanovi i jeho otci říká, je ročník 1997. Tedy ještě o dva roky mladší než jeho starší kolega Martin. Jsou oba tedy velkým příslibem pro budoucnost plážového volejbalu v České republice.

Ke spolupráci s Donovanem se dostal víceméně náhodou. "Sice si to moc nepamatuji, ale myslím, že mi Doník jednou zavolal, jestli bychom si spolu nezahráli nějaký turnaj - a potom jsme spolu už zůstali."

Pro vrcholového sportovce je vždy velmi těžké skloubit školu a sport. Martin to však má lehčí. "Já v Brně chodím na Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka se zaměřením na volejbal, tak to mám o něco lehčí."

A jaké má Martin Licek cíle? "Chtěl bych hrát volejbal profesionálně, ale především chci, aby mě volejbal dál bavil."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám