Hlavní obsah

Havířovští hokejisté opět po roce slaví titul mistra

Novinky, Dalibor Durčák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Havířovští hokejisté dokázali obhájit ligový titul, když v pátém, rozhodujícím utkání porazili doma vyzyvatele z Karviné. Tedy tým, se kterým se střetli ve finále již loni.

Foto: Dalibor Durčák
Článek

Tým hokejistů AZetu Havířov vstoupil do vyřazovacích bojů z druhé pozice po základní části, a pro čtvrtfinále se tak chystali na celek Opavy. Ta odešla z bojů poražena celkově 3:1 na utkání a před hokejisty Azetu tak byla  semifinálová výzva, ostravský celek Poruby.

Série se hrála také na čtyři utkání a skončila stejným poměrem, tedy 3:1 z ní vítězně vyšel celek Havířova.

Jak již bylo řečeno, ve finále AZ narazil na celek Karviné, která si ve čtvrtfinále poradila jasně s Prostějovem (3:0) a po dramatické semifinálové sérii také s dalším hanáckým týmem - Přerovem (3:2)

Opakovalo se tak loňské finále, Havířov díky lepšímu postavení v tabulce po základní části začínal doma a domácí tvrz se ukázala jako velká výhoda. Ani jeden z finálových soupeřů totiž nedokázal vyhrát na ledě soupeře, a tak finále končí 3:2 na zápasy po utkáních 8:3, 3:6, 5:1, 3:5 a konečně 8:2 z pohledu Havířova.

Celek AZetu Havířov tak může slavit titul mistra, ale také postup do baráže, ve které se popere o účast v 1. lize.

Na poslední finálové utkání si našlo cestu takřka 4000 diváků a oba fanouškovské tábory se postaraly o vynikající atmosféru. Ta ostatně provázela celou finálovou sérii.

Prvním soupeřem pro AZet Havířov je celek Techniky Brno, na jehož ledě pouť baráží začíná. Hraje se ve středu 3. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám