Hlavní obsah

Havířov v květech i v tónech hudby

Novinky, Lucia Nováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradice květinových průvodů v Havířově byla založena v roce 1973. Vozy s květinovými motivy a obrazci léta přitahovaly desetitisíce návštěvníků. Koncem století akce zanikla, před třemi lety však došlo k jejímu obnovení.

Foto: Lucia Nováková

Květinový vůz s papouškem

Článek

Průvod nazdobených vozidel projížděl za velkého zájmu domácích i návštěvníků v sobotu 18. června od 11.00 hlavní havířovskou třídou. Auta, koně, zemědělské stroje, pochodující mažoretky či brazilské tanečnice nabízely nádhernou pestrobarevnou podívanou.

Odstavená vozidla pak bylo možno obdivovat na centrálním parkovišti až do večerních hodin. K tomu na místě probíhal doprovodný program: ukázky zumby, malování na obličej pro děti, projížďka kočárem, tradiční staročeský kolotoč.

V začátku průvodu byl primátorem města pokřtěn Floriánek - nový maskot Havířova v květech i dalších floristických akcí, například plánovaného Mistrovství Evropy ve floristice, které se bude konat v Havířově 31. srpna - 5. září 2011.

Zároveň probíhala také soutěž v aranžování květinových obrazů na téma Animované postavičky z večerníčků. V diváckém hlasování zvítězilo dílko Krteček a kalhotky floristů z Děčína.

Přilehlé Náměstí Republiky pak patřilo kulturnímu odpoledni a večeru. Diváci zhlédli vystoupení žáků místních uměleckých škol a kroužků, napínavou show oddílu cyklotrialu, ale také očekávané hvězdy: Jožku Černého s cimbálovkou, Věru Špinarovou, která jakožto ostravská rodačka pozdravila havířovské publikum zvoláním: "Jsem tady jako doma!", Dalibora Jandu, idola dívčích srdéček a finalistu Superstar Bena Cristovao či Janka Ledeckého se Žentourem.

Reklama

Výběr článků

Načítám