Hlavní obsah

Hasičům v Klatovech slouží nové prostory

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky dotaci Plzeňského kraje byla vystavěna nová přístavba klatovské požární stanice za více než 2,5 milionu korun. Ta bude sloužit hasičům jako zázemí chemicko-technické služby.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Nové prostory byly otevřeny v pátek 13. ledna za přítomnosti hejtmana Milana Chovance a radního pro oblast investic a majetku Františka Bláhy.

Článek

Nové prostory byly slavnostně otevřeny v pátek 13. ledna za přítomnosti hejtmana Milana Chovance a radního PK pro oblast investic a majetku Františka Bláhy.

"Práce hasičů má mou úctu. Každý by si měl uvědomit, že hasič, policista nebo voják odchází do práce a neví, zda se vrátí domů. Důležité je, že tyto moderní prostory vznikly a zvýší se tak technické a hygienické podmínky práce hasičů," uvedl hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

Důvodem k vybudování nové přístavby požární stanice, která stojí na pozemku bývalých skladových prostor provozovny TVAR v Klatovech, byl havarijní stav dosavadních prostor. Stavba přístavku trvala pouhé tři měsíce.

Výstavba přístavby požární stanice v Klatovech byla plně hrazena z části dotace v určené Hasičskému záchrannému sboru Plzeňského kraje na rok 2011 v celkové hodnotě 14 miliónů.

Novou přístavbu využijí hasiči ke skladování hadic, k čistění a ukládání ochranných oděvů a také jako šatny pro převlékání z kontaminovaných oděvů.

Reklama

Výběr článků

Načítám