Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali mladíka po pádu ze skály

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K záchraně mladíka, který se zřítil ze skály, vyjížděli hasiči v sobotu 22. října krátce před polednem k Rudickému propadání v Moravském krasu na Blanensku. Devatenáctiletý muž skončil po šestimetrovém pádu ze skalní plošiny s těžkým zrněním v nemocnici.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto

Článek

Pomoc zraněnému zavolali krátce před polednem jeho známí. "Na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice v Blansku a místní dobrovolná jednotka z Rudice, vyjelo družstvo hasičů-lezců ze stanice v Lidické ulici v Brně, z letiště v Brně-Tuřanech vzlétl policejní vrtulník s leteckými záchranáři na palubě," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. 

Zraněného mladého muže hasiči našli pod skalní římsou u ústí Podomského potoka do Rudického propadání.

"Mladík se zřítil z výšky zhruba šesti metrů a při pádu  několikrát narazil do výstupků ve skále. Poskytli jsme mu  předlékařskou pomoc a  předali  ho do péče zdravotníků," dodal Haid s tím, že zranění si vyžádalo transport do nemocnice vrtulníkem letecké záchranné služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám