Hlavní obsah

Hasiči upozorňují: Rozdělávání ohně v lese je zakázáno

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči varují všechny, kteří v českých lesích rozdělávají oheň. Rozdělávání ohně v lese a v jeho přilehlém okolí je navíc zakázáno zákonem a povolit jej může pouze majitel pozemku.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

O nedohašeném ohništi ví své hasiči z Hrádku nad Nisou, kteří vyjížděli v sobotu 16. července krátce po 7. hodině ráno k požáru způsobeném nedohašeným ohništěm v lese na Dolním Sedle. Ohniště se nacházelo zhruba 250 metrů od nejbližší komunikace, hasiči tak museli pracně natahovat dlouhé vedení.

"Jednotky vytvořily dopravní vedení a pomocí útočného proudu provedly likvidaci požáru," sdělili hrádečtí hasiči. Celý výjezd jim trval zhruba hodinu. Na místo se sjelo celkem 5 hasičských vozů s 22člennou posádkou.

Rozdělávání ohně v blízkosti, nebo dokonce uvnitř lesů je v teplých dnech ještě nebezpečnější než obvykle. Často tak končí příjemné posezení u táboráku požárem lesa a lesního porostu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám