Hlavní obsah

Hana Zagorová vydává po sedmi letech novinkové CD

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm let museli fanoušci Hany Zagorové čekat na její nové studiové album. Teď konečně vyjde 9. května u vydavatelství Supraphon, od kterého zpěvačka v únoru převzala Diamantovou desku za 10 120 000 prodaných zvukových nosičů.

Foto: Petr Mráček

Hana Zagorová

Článek

Ty vydal Supraphon v průběhu uplynulých pětačtyřiceti let. V součtu s velkým množstvím CD, jež vyšly ještě u jiných vydavatelství (Multisonic, Tommü Records, Sony Music), je Hana Zagorová bezpochyby nejprodávanější českou zpěvačkou všech dob.

Jedna z nejočekávanějších nových nahrávek letošního roku se v těchto dnech dokončuje ve studiu Daniela Hádla, jenž je i jejím producentem. V diskografii Hany Zagorové půjde o jubilejní dvacáté studiové album.

Stálice naší populární hudby připravuje tucet nových písniček s týmem složeným ze známých autorů, s některými z nich spolupracuje poprvé. Po pěti letech napsal Haně Zagorové novou písničku Jiří Zmožek a po delší odmlce přispěl i legendární Pavel Žák.

Posluchači se rovněž mohou těšit na skladby Jiřího Březíka, Karla Vágnera, Petra Maláska nebo Vítězslava Hádla. Objeví se tu i songy od Jury Hradila či Radka Bangy. Mezi textaři jsou zkušení autoři jako Eduard Krečmar, Václav Kopta a poprvé zde zazní v podání Hany Zagorové text od renomovaného básníka Lubomíra Feldeka. Tři písně si otextovala sama zpěvačka. Vybrány byly čtyři převzaté melodie francouzské a polské provenience.

„Dala jsem si načas, chtěla jsem mít na albu kvalitní věci, kterým rozumím. Natočila jsem vyznání z pocitů, které jsou sjednocujícím prvkem. Písničky o pocitech, které nás provázejí každodenním životem. Proto jsou o lásce, zradě a naději,“ uvedla k chystané novince Hana Zagorová.

V květnu Hana Zagorová se svými koncerty zavítá na Slovensko a do konce sezóny má ještě několik vystoupení v tuzemsku. Na 18. června připravuje speciální komorní recitál do pražského divadla Kalich.  

4. 5. Prievidza    

5. 5. Žilina    

6. 5. Piešťany    

7. 5. Pezinok

14. 5. Uherské Hradiště     

15. 5. Blansko 

18. 6. Praha - divadlo Kalich

21. 6. Bohumín  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám