Hlavní obsah

Hana Zagorová převezme v Lucerně diamantovou desku

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z největších hvězd české populární hudby, devítinásobná zlatá slavice Hana Zagorová, převezme na svém koncertě v pražské Lucerně, který se uskuteční 12. února, diamantovou desku Supraphonu za 10 120 000 prodaných zvukových nosičů.

Foto: Petr Mráček

Hana Zagorová

Článek

Své první nahrávky uskutečnila Hana Zagorová již v roce 1963 v rozhlasovém studiu v Ostravě. S vydavatelstvím Supraphon začala zpěvačka spolupracovat v roce 1968, kdy jí vyšel první singl s písničkou Prý jsem zhýralá. O tři roky později (v roce 1971) byla vydána pod názvem Bludička i její první sólová dlouhohrající deska, která odstartovala úspěšnou a dlouholetou spolupráci se Supraphonem.

Zagorová u Supraphonu vydala do roku 1990 celkem šestnáct LP a přes čtyři desítky singlů. Album Dnes nejsem doma, jež vydala v roce 1990, se stalo na 16 let i posledním, které pro Supraphon připravila. Spolupráci s největším českým vydavatelstvím Hana Zagorová obnovila v roce 2006 vydáním bilančního 4CD kompletu S úctou, jenž získal za úspěšný prodej několik zlatých a platinových desek.

Hana Zagorová nyní připravuje novinkové album, které by mělo vyjít u Supraphonu v květnu. Do autorského týmu přizvala vedle osvědčených autorů, jako jsou například Karel Vágner, Jiří Zmožek či Petr Malásek, i Juru Hradila z Tata Bojs. Nové nahrávky vznikají v produkci Dana Hádla.

Několik nových písní z připravovaného alba zazní i na koncertě 12. února v pražské Lucerně, kde Hana Zagorová oslaví s diamantovou deskou neuvěřitelných padesát let na scéně populární hudby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám