Hlavní obsah

Habartov se bavil při jubilejním desátém reprezentačním plesu města

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek večer 14. února, v den sv. Valentýna, se více než sto dvacet slavnostně naladěných hostů sešlo ve společenském sále Městského kulturního střediska v Habartově, aby se společně pobavilo na historicky desátém reprezentačním plesu města, který je bezesporu jedním z vrcholů plesové sezóny

Foto: Aleš Plevka

Osvědčená přerovská kapela Family Pavla Nováka ml. znovu nezklamala

Článek

Několikaměsíční úsilí členů organizačního týmu tak bylo v pátek večer završeno. Poněvadž se v tomto případě jednalo o ples desátý, chtěli pořadatelé nabídnout opravdu pestrý a bohatý program, což se snad bezezbytku, i navzdory jistým obtížím, podařilo naplnit.

U vstupu vítaly návštěvníky hostesky, které zde také nabízely několik druhů míchaných nápojů a dámy si navíc odnesly i krásnou červenou růži. Sál se poměrně rychle zaplnil, a tudíž se mohlo přistoupit k zahájení plesu.

Průvodkyní večera se stala osvědčená moderátorka Věra Kosecová, která se své role zhostila, ostatně jako tradičně, na jedničku. Jako první na parket pozvala i z televizní obrazovky známou taneční dvojici Jana Ondera s partnerkou Lucií Hunčárovou, kteří obstarali slavnostní předtančení, které se neslo v duchu latinsko-amerických rytmů.

Pak se již parket zaplnil místními tanečníky, kterým se o hudební doprovod postaral Pavel Novák ml. se svou kapelou Family. Toto hudební těleso se do Habartova vrátilo již celkem potřetí a byla to sázka na jistotu. Muzikanti totiž vyhoví úplně každému a jejich skvěle vybraný a neméně skvěle odehraný repertoár si pokaždé oblíbí snad téměř všichni.

V devět hodin byla na programu malá slavnost. V rámci plesu dochází totiž na vyhlášení Osobnosti roku města Habartova. Tentokrát si pro ocenění přišli úspěšná mladá tenistka Nelly Pádrová, František Kováč, vedoucí místní pionýrské skupiny, a Jiří Převrátil, hlavní pořadatel akce Pohraničí 1938. Všichni tři se mohou těšit z pamětního listu, plakety a věcného daru.

Po celou dobu konání plesu byl připraven i bohatý doprovodný program. V předsálí se mohli zájemci nechat zvěčnit profesionálním fotografem a odnést si zdarma na památku pěknou fotografii. Velkým lákadlem bylo i umění profesionálního psaligrafika (vystřihovače profilových portrétů) Raka Miličeviče, jehož nůžky se po čtyři hodiny takřka nezastavily. Kinosál pak posloužil pro umístění závodního rallye-trenažéru, laserové střelnice a originální zábavy nazývané lovec světla, která je náporem na koncentraci a postřeh.

V deset hodin nastal další vrchol večera. Pódium opanoval legendární muzikálový Ježíš, zpěvák Kamil Střihavka. Během půlhodiny, která byla jeho vystoupení vyhrazena, lidé neopustili parket a báječně si užili jeho profesionální umění. V závěru nesměla samozřejmě chybět skladba s názvem Země vzdálená, která dostala každého. Srdce fanynek si zpěvák získal nejen zpěvem, ale i tím, že ochotně svolil ke společnému fotografování.

V půl dvanácté se většina osazenstva vydala do noci a zamířila do přilehlého parčíku, kde se mohla pokochat asi pětiminutovým ohňostrojem, který připravili střelmistři z Kraslic. Oficiální program tím byl vyčerpán, i když některé z atrakcí ještě probíhaly asi do jedné hodiny.

Zábava však ještě dlouho u konce nebyla. Dobrého jídla i pití bylo dostatek a kapela Family se i nadále starala o dobrou náladu. Desátý reprezentační ples se vydařil a hosté mohli být spokojeni.

Reklama

Výběr článků

Načítám