Hlavní obsah

Gymnastické veteránky se rozhodně neztratí, dokázaly to i při 32. zápolení o Trautenberkův korbel

Novinky, Ludmila Oravcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. března ožily tělocvičny ZŠ Komenského v Trutnově již v brzkých ranních hodinách. V rámci Okresního přeboru ve sportovní gymnastice zde odstartoval již 32. ročník závodu O Trautenberkův korbel, jehož zakladatel, ing. Václav Hejzák, slaví letos své kulaté životní jubileum.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Nejen jemu, ale i početnému publiku se představila dvanáctka odvážných gymnastek a gymnastů. V kategorii A, kdy se k součtu bodů z volitelného dvojboje připočítává bonifikace za věk, vyhrála dvojice Ivana Pekárková - Petra Davidová. Stříbro pak vybojovala taktéž dvojice trenérek trutnovského gymnastického oddílu Spartak Trutnov Ludmila Oravcová - Věra Sáblíková. Bronzová příčka letos patří vynikajícím odchovankyním místního oddílu Ireně Hampelové a Veronice Krejčí.

Gymnastky "veteránky" dokázaly, že ještě zdaleka nepatří do starého železa a s úsměvem na rtech, bez zbytečné nervozity si s chutí zazávodily. V kategorii B (volitelný trojboj) se nejlépe vedlo dvojici Eliška Slavková - Eliška Krejčí. S přehledem zvítězily a mohly vystoupat na stupínek nejvyšší.

Po ukončení Korbelu se naplno rozjel maraton kategorií žactva, do Trutnova si přijelo na "okres" zazávodit celkem 104 gymnastek a gymnastů z Jaroměře, Náchoda, Plhova, Broumova, Předměřic, Police nad Metují a Vrchlabí.

O úspěšnosti trutnovského oddílu vypovídá celková bilance dvou zlatých, pěti stříbrných a dvou bronzových medailí.

A jak to tedy dopadlo? Okresními přeborníky pro letošní rok se stali Bára Hetešová a Šimon Krátký. Stříbro získali Nikola Sáblíková, Matyáš Vogler, Pavlína Hellingerová, Alena Hauptová a Joseph Melichar. Bronzová medaile patří Antonínu Škodovi a Natálii Kolínové.

Nyní čeká trutnovské gymnastky a gymnasty Krajský přebor (9. dubna), při němž se bude bojovat o postup na květnové Mistrovství České republiky v Doubí u Třeboně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám