Hlavní obsah

Graham Bonnet & Alcatrazz zabouří ve Zlíně

Novinky, Petr Hejna

Milovníky britského hard rocku zajisté potěší brzký moravský koncert uznávaného zpěváka Grahama Bonneta a jeho kmenové kapely ve zlínském Golem Clubu. Vystoupení je na programu 29. listopadu.

Foto: Petr Hejna

Alcatrazz - foto archiv

Článek

Anglický zpěvák a skladatel Graham Bonnet (narozen 1947) je spojován kromě kapely Alcatrazz, s níž k nám dorazí, i s takovými legendami jako jsou Rainbow nebo Michael Scheneker Group. V jím založené kapele Alcatrazz se objevily dokonce kytarové veličiny jako Yngwie Malmsteen a Steve Vai. Spolupracoval též s u nás méně známým kytarovým virtuozem Chrisem Impelliterim.

Od konce 70. let, kdy působil v Blackmoorových Rainbow, si získal řadu posluchačů, keré podmanil svým charakteristicky nakřáplým hlasem. Vydal rovněž sedm sólových alb, na titulu Line Up z roku 1981 ho doprovázeli takoví muzikanti, jako Jon Lord z Deep Purple, vyhledávaný bubeník Cozy Powel a kytarista Micky Moody, tedy trojice, které se beze zbytku objevila i v Coverdaleových Whitesnake.

Do Zlína dorazí Graham Bonnet s obnoveným a omlazeným Alcatrazzem, který působí v sestavě: Hovie Simon u kytary, Tim Lucce coby baskytarista a Dave Dzialak za bicími. Posluchačům se dostane jak stěžejních skladeb od Alcatrazzu - Island In The Sun, God Blessed Video, Hiroshima Mon Amour, Jet Jet, stejně jako zazní songy z éry Bonnetova působení u Rainbow - All Night Long, Lost In Hollywood, Since You Been Gone nebo Eyes Of The World.

Místo konání koncertu: Golem Club Zlín, Náměstí Práce 1099, začátek 20.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám