Hlavní obsah

Gradovna ve starém nádražním areálu ožije poslední dubnovou sobotu

Novinky, Jitka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední přípravy vrcholí. Počasí přeje a vše nasvědčuje tomu, že 25. dubna organizátoři chodovského partnerského města Oelsnitz/Erzgebirge slavnostně otevřou nádhernou podívanou plnou květin, stromů, barev a vůní.

Foto: Landesgartenschau Oelsnitz/Ezgebirge 2015

Gradovna

Článek

Ať už chcete obdivovat krásu květin, strávit jedinečný den s celou rodinou nebo hledáte uvolnění a relaxaci v idylickém prostředí rybníků a gradovny, vybrali jste si to správné místo.

V pořadí již 7. saská zemská zahradní výstava nazývaná také Zahradním festivalem Krušnohoří - v originálním názvu Landesgartenschau Oelsnitz/Erzgebirge 2015 - přivítá už brzy své první návštěvníky. V programu nebudou chybět výstavy v květinové hale, dětské dny, country víkend, festival dechové hudby, setkání hornických sborů, svatební víkend, vystoupení egerlandských muzikantů atd.

Rozlehlý areál se 24 zastaveními slibuje opravdu pohádkový výlet. K občerstvení bude připraveno několik restaurací s kulinářskými lahůdkami. Za denní vstupenku zaplatíte 14 euro, pro děti stojí vstup 3 euro a rodinná vstupenka vás vyjde na 28 euro.

„Vedení chodovské radnice nyní jedná o možnosti vypravit z Chodova na výstavu několik autobusů,“ uvedl mluvčí města Chodova Martin Polák.

A že stále nevíte, co je to ta „gradovna“? Jedná se o největší atrakci krajinné výstavy. Dřevěná stavba, 42 m dlouhá a 10 m vysoká, vyplněná trnkovým klestím dokáže vytvořit prostředí podobné mořskému vzduchu. Solný roztok – Solanka se protékáním přes trnkové větvičky odpařuje, jemné částice soli se uvolňují a tento vzduch pak působí podpůrně při léčbě nachlazení, bronchitidy, chřipkových onemocnění, onemocnění horních cest dýchacích a zároveň posiluje imunitní systém. Doporučen je 20 minutový pobyt, který je možno opakovat i několikrát denně.

Výstava Landesgartenschau Oelsnitz/Erzgebirge 2015 potrvá přes celé léto a je tedy vhodným programem také pro letní dovolené a prázdniny. Zakončena bude 11. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám