Hlavní obsah

Golfový turnaj pro nemocnou Natálku

Novinky, Ivana Papežová

Na golfovém hřišti v Sokolově se minulý týden konal charitativní turnaj pro Natálku. Výtěžek z akce přispěje na lázeňskou léčbu, díky které dělá děvčátko velké pokroky.

Foto: Ivana Papežová

Natálka a její nové hodinky

Článek

Golf For Help, tato tři slova zvala na charitativní golfový turnaj, který se konal 22. září na golfovém hřišti v Sokolově. Turnaj uspořádala akciová společnost Golf Sokolov a. s. a společnost Okouzlující žena s. r. o.

Výtěžek této akce byl určen pro Natálku Hajduovou ze Starého Sedla, která od svého narození trpí dětskou mozkovou obrnou. Již jako maličká podstoupila operaci obou nožiček, kdy jí lékaři protahovali podkolenní šlachy, a od té doby poctivě cvičí Vojtovu metodu. Díky neustálé péči rodičů a každodennímu cvičení se děvčátko podařilo rozpohybovat natolik, že se začala plazit, po několika letech se postavila na čtyři, postupně pomocí speciálních berliček se postavila na nohy a nyní je na tom tak, že pokud se přidržuje za ruku, udělá i pár kroků.

K tomu všemu však nestačí jen nekonečná péče a úsilí rodičů, ale velmi potřebné jsou lázně, které Natálce velmi pomáhají. Aby léčení v lázních vedlo k co nejlepším výsledkům, je potřebné opakovat je alespoň 2x ročně.

Cena lázeňské péče v Lázních Klimkovice se pohybuje, v návaznosti na terapii, v rozmezí 30 000,- až 50 000,- Kč za 3 týdny. Zdravotní pojišťovny hradí lázeňskou léčbu pouze 1x za rok a rodina si vzhledem ke špatné finanční situaci takové výdaje nemůže dovolit. Proto se od ledna 2013 pro Natálku konají různé dobročinné akce a sbírají plastová víčka.

Věřte, že ani toto není jednoduchá záležitost. Pro uskladnění jsou potřeba prostory, pro odvoz je třeba dodávkové nebo nákladní auto. Je třeba nakoupit pytle, krabice nebo pytle s víčky se musí svézt ze sběrných míst, velmi často přebrat a dát do nových pytlů a to vše stojí čas a peníze. Ale odměnou za ty velké starosti je úsměv malé Naty, když se jí podaří další nový pohyb a sebemenší pokrok v léčbě.

Jednou z takových akcí byl i Golf For Help, na který se sjeli zástupci firem a společností z různých koutů republiky. Velkou zásluhu na této akci má nejen pan Tomáš Sklenička z Golf Club Sokolov, ale celá řada sponzorů, kterým patří velké a upřímné poděkování. 

Hráčům počasí dopřálo hřejivé sluneční paprsky a stejně tak jako podzimní sluníčko zářila štěstím i malá Natálka s maminkou, když přebíraly výtěžek z akce ve výši 36 000,- Kč. Byla to nezapomenutelná chvíle plná radosti, štěstí a slziček, které se hrnuly z očí nejen moderátorovi, ale i většině přítomných.

Krásnou tečkou tohoto dne byl pro Natálku nečekaný dárek od jedné z účastnic, která při odchodu předala Natálce ještě hodinky. Bohužel vzhledem ke svému postižení nemůže Natálka svou velikou radost náležitě projevit, ale její úsměv, světýlka v očích a slova „chtěla bych si radostí poskočit“ hovoří za vše.

Poděkovat je také potřeba panu Martinovi Loukotovi, díky kterému se charitativní akce konala právě pro Natálku Hajduovou.

Takže ještě jednou za rodinu Hajduových i za organizátorku sbírky víček Simonu Stojanovou všem veliké a upřímné d ě k u j e m e. Díky vám všem si Natálka jednoho dne jistě samou radostí skutečně poskočí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám