Hlavní obsah

Gladiátoři se v Praze představili v deseti zápasech

Novinky, Jana Horáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý gladiátor vstupoval jednotlivě před svým zápasem do Sparta Arény v Praze za doprovodu světelných i zvukových efektů. Burácející fanoušci vítali 5. prosince hlasitě své fighterské idoly a všudypřítomný kouř a efekty navozovaly pravou gladiátorskou atmosféru. Dohromady bylo k viděni 10 zápasů.

Foto: www.fightnews.cz, foto: Masta

www.fightnews.cz, foto: Masta

Článek

Před vstupem do oktagónu fighter prošel prohlídkou od rozhodčího, zda odpovídá svým oděvem a chrániči soutěžnímu řádu. Pomazání očních víček je již samozřejmností a zmírní se tím tržné rány v okolí očí. Poté je již gladiátor vyslán svým trenérem přímo do oktagónu a za hlasitého slova "fight!" začíná boj.

Nejrychlejším zápasem večera bylo utkání Martina Zváry s bilancí devíti zápasů (z toho pět výher) s Pavlem Bechtoldem. Po 1 minutě a 5 vteřinách Bechtold knockoutoval škrcením "anakonda".

Technicky nejlepší zápas předvedli v 8. utkání večera borci Iveco Jakopic z Chorvatska s dosavadním skóre osmi zápasů (pětkrát zvítězil) a borec Tomáš "Thór" Kužela s ohromným počtem 26 zápasů, z nichž 14x odcházel jako vítěz. Chorvat si nedokázal prosadit svůj vlastní útok a spíše inkasoval, kdy Kužela zprvu nešetřil tvrdými údery. Poprvé za večer musel do boje vstoupit doktor - zraněný Jakopic přesto odolával útokům Kužely. Obrovskou výhodou Jakopice byla jeho neskutečná odolnost až do chvíle, kdy Kužela ve třetím kole nasadil finální techniku v podobě páky "armbaru".

Předposlední, osmé utkání celého večera bylo pro mnohé největším lákadlem. Po dvouroční pauze náš nejúspěšnější bojovník a král pérové váhy Michal "Háša" Hamršmíd přijal výzvu od slovenského Miroslava Kubáně. Ten hrdě prohlásil: "Přivezu Hášovu hlavu v igelitce domů!" Fighter Háša reagoval až ve 4. minutě a 36. vteřině škrcením "rear naked choke" a větou: "V igelitce povezeš stříbrný pohár, nikoliv Hášu".

V posledním zápase večera Mairbek Bekan Taisumov s 15 zápasy (z toho neuvěřitelných 12 výher) vyhrál nad Chorvatem Ivica "Terror" Truščekem již v prvním kole na nejčastější škrcení tohoto turnaje - "anakondu".

Přehled všech deseti gladiátorských zápasů naleznete na www.fightnews.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám