Hlavní obsah

Generální rekonstrukce podchodu v Ostravě-Hrabůvce finišuje

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální rekonstrukce podchodu v Ostravě-Hrabůvce propojující polikliniku a nákupní středisko Venuše finišuje do zdárného konce. Podchod vede pod ulicí Dr. Martínka, po níž je veden hlavní tah tramvají do centra Ostravy.

Foto: Josef Zajíc

Budoucí vstup do podchodu od polikliniky v Ostravě - Hrabůvce Stav 7.8.2012

Článek

Cílem generální rekonstrukce podchodu v ulici Dr. Martínka má být výrazné zlepšení podmínek pro průchod občanů a vstup na tramvajové zastávky Poliklinika.

Podchod byl značně zanedbaný. Soukromé stánky, které byly v podchodu postaveny, výrazně znesnadňovaly průchod občanů. Havárie vodovodního řadu, kdy voda v průchodu dosáhla až 5 cm po celé ploše podchodu, rekonstrukci uspíšila.

Generální rekonstrukce je financována ostravským magistrátem. Náklady na stavbu jsou 13,5 miliónu korun. Rekonstrukcí se výrazně zlepší podmínky po obyvatele, kteří budou procházet na tramvajové zastávky v obou směrech. Stávající tubus v délce 58 metrů a šířce 6,4 metru bude prostornější. Bude instalováno kvalitnější osvětlení a umístěny kamery bezpečnostního systému. V tubusu nebudou stánky trhovců.

Předpokládané dokončení stavby je plánováno na září. Po kolaudaci by měl být podchod uveden do provozu v říjnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám