Hlavní obsah

Galavečeru bojových sportů v pražské Tesla Areně přihlížel i Mike Tyson

Novinky, Darja Thomasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Tesla Arena se otřásla v základech při čtvrtečním galavečeru bojových sportů MMA a K-1. Již třetí Heroes Gate byla očekávaná událost hlavně kvůli přítomnosti boxerské legendy, šampiónu těžké váhy a inspiraci mnoha sportovců Mika Tysona.

Foto: Daria Thomasová

Eddie Stoilow

Článek

Mike Tyson dorazil do Prahy ve středu večer, aby se zúčastnil galavečera a předal mistrovský pás vítězovi souboje o titul mistra světa MMA mezi Rusem Maratbekem Kalabekovem a Slovákem Ivanem Buchingerem.

Do ringu vstoupil dvakrát. Poprvé při ohlašování přítomnosti legendy v sále, kdy se pustila americká hymna a nasledovala minuta ticha obětem japonské tragedie. Poté se Tyson odebral do VIP zóny ke svému stolu, odkud mohl pohodlně sledovat zápasy. A podruhé, když předával pás vítězovi Ivanovi Buchingeremovi.

Byla to naprosto jedinečná událost hlavně kvůli přítomnosti samotného Tysona v České republice. Měl přijet již v říjnu, akce ale tehdy ztroskotala a fanoušci se ho konečně dočkali až teď.

Předskokanem soubojů se stala skupina Eddie Stoilow, vystoupení které navodilo atmosféru blížícího se zážitku. Hned při prvním zápasu tekla krev. Fanouškům se dostalo napínavých soubojů, hlasitých reakci a jedinečné atmosféry.

Mezi vítěze se zapsala jména:

MMA (kombinace francouzského boxu, taekwondo, thaiboxu, judo, brazilského jiu-jitsu): Jan Žďanský (ČR), František Smetánka (ČR), Matus Laincz (Slovensko), Artur Kadlubek (Polsko), Atilla Végh (Slovensko), Francis Carmont (Francie).

K-1 (mix kickboxu, thaiboxu a karate): David Hunanyan (Arménie), Anatoli Hunanyan (Arménie), Michal Hromek (Slovensko), Luboš Raušer (ČR).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám