Hlavní obsah

Galakoncert Srdce pomáhá v pražské Hybernii podpoří děti s rakovinou

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Divadle Hybernia dnes večer proběhne galakoncert Srdce pomáhá, který ve spolupráci s charitativní organizací Život dětem podpoří léčbu rakoviny dětí. Od 18 hodin večer se na pódiu vystřídá řada českých umělců v čele s Bohušem Matušem, Magdou Malou či Milanem Peroutkou.

Foto: archív Život dětem
Článek

„Rakovina je velmi vážné onemocnění, které obrátí život naruby dospělému člověku, natož malému dítěti. Ačkoliv není rakovina u dětí tak častá, případy existují, a proto je nutné na její rizika upozorňovat. Také o tom je připravovaný charitativní galakoncert, který má ukázat, jak důležitá je včasná a efektivní léčba, která dětem dává velkou šanci na uzdravení,“ uvedla ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková. 

V České republice sice rakovina u dětí představuje méně než 1 procento z celkového počtu zhoubných nádorových onemocnění v populaci, nicméně po úrazech tvoří druhou nejčastější příčinu úmrtí v dětském věku.

Mezi nejčastější typy dětských zhoubných nádorů patří leukemie, která tvoří asi třetinu všech zhoubných nádorů u dětí, dále jsou to nádory centrálního nervového systému, tedy mozku a míchy, či se můžeme setkat se specifickým nádorem ledvin či s nádory kostí. Nejdůležitější je proto včasná léčba. Hovoří se, že lékaři ve specializovaných centrech dětské onkologie v dnešní době dokáží vyléčit více než 80 procent nemocných dětí.

„Léčba je samozřejmě velmi nákladná. Cílem našeho galakoncertu tedy je vybrat co nejvíce peněz na léčbu dětí a pomoci tak několika rodinám. Pokud nám v tom chcete pomoci a zároveň si užít vystoupení mnoha českých umělců, srdečně zveme v pondělí do Hybernie. Vstupenky jsou stále v prodeji a seženete je za cenu od 200 do 900 korun,“ dodala Maria Křepelková.

Během galakoncertu vystoupí více než dvě desítky účinkujících, mezi nimi například Bohuš Matuš, Kateřina Brožová, Magda Malá, Anna Slováčková, Milan Peroutka, Monika Sommerová a řada dalších.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a Srdce dětem.

Výběr článků

Načítám