Hlavní obsah

Futsalový tým Indoss Plzeň prohrál v České Lípě gólem v poslední minutě

Novinky, Michael Sinkule

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V druhé futsalové lize "Západ" začal tým Indoss Plzeň úspěšně. Ve dvou kolech zaznamenal dvě výhry. Ve třetím kole však Plzeň jela do České Lípy k zápasu s Démony. Ti stejně jako Plzeňští mají zájem vrátit se do první ligy.

Foto: SK INDOSS

Kapitán týmu Jakub Mižár

Článek

Plzeňský Indoss sestoupil z poslední příčky z 1. ligy. Start ve 2. lize se Plzni v prvních dvou kolech povedl. Dva zápasy znamenaly dvě výhry.

Ve třetím kole však narazil však na Démony Česká Lípa a prohrál. Stále je však sezóna v začátku. Ve druhé lize se vzájemně utká celkem dvanáct. Postupuje vždy jen po jednom celku z obou 2. lig ("Západ" a "Východ").

Na Démony neodjel Václav Koc, který dostal v minulém utkání červenou kartu. Nově se do sestavy vrátil po zranění Jaroslav Filinger.  

Začátek zápasu se Plzni celkem vydařil, hned v prvním střídání měli její hráči dobré příležitosti ke skórování, bohužel v tomto zápase nebylo Indossu střelecké štěstí nakloněno, a proto udeřil soupeř. Během jedné minuty dvakrát skóroval Soukup a Kulha.

Rychlé góly však Plzeň naštěstí zdravě nabudily a ještě do poločasu se stav utkání otočil na jejich stranu. První gól dal Šebek, druhý svojí premiérovou trefou v dresu Plzně Bečka a třetí po krásně sehraném autu Filinger. Další vyložené šance už v prvním poločase nikdo neproměnil. „V závěru ještě nastřelil tyč Tomáš Vnuk,” připomněl trenér Petr Kučera.

Druhý poločas se povedl domácím Démonům. Ve 33. vteřině druhého poločasu rozhodčí přehlédli faul loktem do obličeje na plzeňského Šíšu a naopak Plzeň potrestali přísnou standardkou. Domácí Soukup jednoduše vystřelil na branku a trefil šibenici. Za pár minut domácí přidali svůj čtvrtý gól.

Poté začal na hřišti festival zahozených jasných šancí Plzně. Zápas mohl Indoss několikrát rozhodnout ve svůj prospěch. Hráči však dokázali v tomto zápase bohužel minout i úplně prázdnou branku a to hned několikrát. Plzni se sice povedlo srovnat z penalty Vnukem, ale zápas ¨přesto skončil pro hostující tým smutně.

„Nedáš dostaneš zafungovalo a 20 sekund před koncem nám domácí Soukup dal rozhodující branku,” uvedl trenér Plzně.

„Myslím, že v tomto zápase jsme tři body ztratili. Lípa moc futsalového umění nepředvedla. Věřím, že kdybychom využili jen polovinu svých obrovských šancí, tak jsme zápas pohodlně zvládli za tři body.  Náš výkon měl konečně potřebnou rychlost a svěžest, ale bohužel pro nás jsme se vrátili s nulou na kontě,” dodal trenér Petr Kučera

FC Démoni Česká Lípa – SK Indoss Plzeň 5:4 (2:3)

Branky a asistence: 5. Soukup (Michálek), 6. Kulha (Bejda), 21. Soukup, 27. Bejda (Kulha), 40. Soukup (Demke) – 6. Šebek (Vitouš), 13. Bečka (Šebek), 19. Filinger (Šebek), 27. Vnuk (pen.).

Rozhodčí: Cílek, Smreček. ŽK: Soukup, Paleček – Šíša, Filinger, Vitouš, Vnuk. Diváci: 40.

FC Démoni Česká Lípa: Michálek – Bejda, Kulha, Jäger, Soukup, Kubelka, Demke, Paleček, Bažant, Mikysa. Trenér: Karel Kruliš

SK Indoss Plzeň: Landrgott – Filinger, Vitouš, Šebek, Soukup, Mižár, Šíša, Vnuk, Kasýk, Bečka, Vykoupil. Trenér: Petr Kučera

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám