Hlavní obsah

Futsalisté ČR ladili v Kadani formu před kvalifikací na evropský šampionát

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Futsalisté ČR ladili v Kadani formu před kvalifikací na ME 2014. Futsalová reprezentace si přípravu i vytvořené podmínky v Kadani pochvalovala. Navíc přispěla k propagaci futsalu v královském městě.

Foto: Václav Vlasák

Přivítat národní tým přišel také starosta města Jiří Kulhánek. Na snímku si s ním podává ruku Michal Seidler.

Článek

Od 18. do 20. března se v kadaňské sportovní hale připravovala česká futsalové reprezentace na důležitou kvalifikaci v nizozemském Rotterdamu, kde se bude od 27. do 30. března bojovat o postup na mistrovství Evropy, které se uskuteční v příštím roce v Belgii.

„Naším cílem je přímý postup, to znamená vyhrát kvalifikační skupinu. Kromě domácího Nizozemska tam máme ještě Gruzii a Bělorusko, což jsou velmi silní soupeři. Nebude to to vůbec nic jednoduchého,“ naznačil trenér reprezentace Tomáš Neumann. V silách mužstva to však je.

Co se týká samotného pobytu v Kadani, byl trenér nadmíru spokojen. „Jako národní tým jsme tady poprvé, a musím říci, že se nám tady moc líbí, protože zázemí je tady fantastické, jak služby, tak samotná hala. Myslím si, že se sem budeme rádi vracet i v budoucnu," ujistil Tomáš Neumann.

V programu soustředění bylo i modelové utkání s Betisem Kadaň, které se hrálo na 3 x 20 minut čistého času. Sportovní fandové tak mohli vidět ukázku futsalu v té nejvyšší kvalitě, jaká se u nás hraje. Kromě vlastního utkání měli možnost čtyři hráči Betisu zúčastnit se jednoho tréninku. „Pro naše hráče to byla zkušenost k nezaplacení,“ ujistil Marian Gorol, trenér Betisu, který v současné době hraje druhou ligu.

Výsledek přípravného zápasu: Betis Kadaň-ČR 3:21, branky: Novák, Boháček, Škůrek – Cupák 5, Novotný 3, Slováček 3, M. Mareš 3, Seidler, Rešetár, R. Mareš, Belej, Záruba, Lištván. Sestava Kadaně: Kalina, Janda - Novák, Susmilch, Hrdina, Kopta, Verner, Janošík, Sanko, Pavlica, Boháček, Škůrek. ČR: Kudrna, Žďánský, Gerčák - Belej, Cupák, Frič, Lištván, Mareš R., Mareš M., Rešetár, Seidler, SLáma, Novotný, Slováček, Záruba. Hlavním partnerem utkání byla Skupina ČEZ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám