Hlavní obsah

Frýdek slavnostním výkopem otevře cestu sparťanům do Milána

Novinky, Roman Smetka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 29. dubna zahájí utkání pražské Sparty a hradeckých „Votroků“ slavnostním výkopem Martin Frýdek, rodilý Hradečák a fotbalová legenda pražské Sparty. Utkání se uskuteční pod záštitou programu FOTBALEM K PŘÁTELSTVÍ a oba dětské týmy společně oslaví Mezinárodní den fotbalu a přátelství.

Foto: Roman Smetka

Mladí Sparťané, kteří pojedou reprezentovat do Milána

Článek

Mladí hráči kategorie U15 si před ligovým utkáním vymění náramky přátelství, symbol tohoto programu, a dají tím najevo respekt a úctu k soupeři. Ambasadorem programu FOTBALEM K PŘÁTELSTVÍ je Franz Beckenbauer, jeden z nejslavnějších hráčů světa.

Utkání se odehraje 29. dubna od 11.00 hodin ve fotbalovém centru AC Sparta Praha na Strahově (Vaníčkova 2464, Praha 6).

Programu FOTBALEM K PŘÁTELSTVÍ, se letos již podruhé účastní i mladí sparťané do 15 let, kteří pojedou reprezentovat Českou republiku do Milána na mezinárodní turnaj v malé kopané (27. a 28. května). 

„Už vloni jsme se zúčastnili turnaje FOTBALEM K PŘÁTELSTVÍ – konal se v Berlíně a byl skvěle obsazen. V letošním roce vypadá seznam družstev ještě lépe,“ hodnotí chystaný turnaj trenér sparťanské U 15, Jan Kopáňko.

A je opravdu z čeho vybírat: Inter Milán, Westham United, Schalke 04, Besiktas Istanbul, Atlético Madrid, nebo jihoamerické týmy Boca Juniors a Fluminense. „Já osobně bych si přál zahrát si proti Atléticu Madrid a Boce Juniors. Nastoupit proti jihoamerickému týmu, to se nestává běžně ani dospělým hráčům v Evropě,“ říká Šimon Gabriel, kapitán letenských.

V loňském roce sparťané bez problémů porazili Kairat z Kazachstánu, ale pak podlehli Crvené Zvezdě Bělehrad. Chvilka zaváhání je stála postup ze skupiny. „Samozřejmě těšit se na zápasy je věc jedna, ale odehrát s takto kvalitními soupeři dobré utkání, to chce nejen nadšení, ale i koncentraci. Několik hráčů, kteří byli již v loni v Berlíně, pojede i do Milána. A budou zase o kousek zkušenější,“ slibuje si od nominace trenér Kopáňko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám