Hlavní obsah

Frýdek-Místek zve na Trh vzdělávání a uplatnění 2019

Novinky, Jana Matějíková

Úřad práce ČR ve Frýdku-Místku ve spolupráci se statutárním městem Frýdek-Místek pořádá Trh vzdělávání a uplatnění 2019. Konat se bude 24. října od 10 do 16 hodin v hale Polárka.

Foto: magistrát FM

plakát

Článek

Na akci se představí 65 vystavovatelů, tedy zejména středních škol a firem, které s nimi spolupracují.  Na ploše haly bude připraveno na tři desítky praktických ukázek a aktivit, například pájení, svařování na trenažéru, skládání ubrousků a zdobení cupcaků nebo  výroba květinových šperků.

Živo bude i před halou, kde svou práci představí kováři, zájemci uvidí praktické ukázky frézování na pantografu nebo tvoření podzimních dekorací a na jednom z modelů si budou moci vyzkoušet i dojení krávy.

Stejně jako v minulém ročníku se akce zúčastní VŠB – Technická univerzita Ostrava, konkrétně strojní fakulta, katedra energetiky. S sebou bude mít opět fluidní popcornovač, takže návštěvníci se mohou těšit na kornoutek popcornu.  

„Cílem akce je formou praktických ukázek a prezentací přiblížit žákům devátých tříd, současným studentům, ale taky dospělým možnosti dalšího vzdělávání a následného uplatnění. Zástupci škol i zaměstnavatelů seznámí zájemce se svými nabídkami i svými požadavky,“ uvedl náměstek primátora Pavel Machala. 

Ze zaměstnavatelů se představí mimo jiné společnost MOBIS Automotive Czech, BLANCO Professional CZ, Hyundai Motor Manufacturing Czech a dalších šest firem zajišťujících návaznost na studijní a učební obory.

V rámci akce bude také vyhlášen již 3. ročník soutěže TECH-talent a INDUSTRIAL-talent, která je určena všem žákům a studentům základních a středních škol se sídlem ve Frýdku-Místku.

Reklama

Výběr článků

Načítám