Hlavní obsah

Frýdek-Místek zatravní rozježděné plochy po nezodpovědných řidičích

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město již před časem upozornilo řidiče, že parkování na plochách veřejné zeleně je zakázáno a vyzvalo je k nápravě. Travnatých ploch, které řidiči ve Frýdku-Místku poškodili tím, že na nich svá vozidla zaparkovali, je ve městě několik desítek. V průběhu roku budou postupně zatravňovány a uváděny do původního stavu.

Foto: magistrát F-M

místo zatravnění v lokalitě M. Majerové

Článek

„Příští týden zajistíme zatravnění poškozené plochy veřejné zeleně na ulici Marie Majerové v Místku, poblíž věžového domu č. p. 485. Řidiči opětovným parkováním trávu téměř zničili a místo zelené plochy vytvořili uježděnou ztvrdlou zem bez jakéhokoliv porostu. Upozorňujeme řidiče, aby na této ploše neparkovali, ani na přilehlé zatravňovací dlažbě. V opačném případě se vystavují sankci ve výši až několika desítek tisíc korun,“ řekl vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Jaroslav Zezula s tím, že zatravňování podobně poškozených míst bude pokračovat během roku v různých částech města.  

Parkování na veřejné zeleni je ve městě zakázáno vyhláškou z roku 2005 Řád zeleně města Frýdku-Místku. Občané i návštěvníci Frýdku-Místku jsou žádáni, aby parkovali svá vozidla jen na zpevněných plochách k tomu účelu určených. Na správné parkování budou i nadále dohlížet strážníci a policisté.     

Pozn.: Veřejnou zelení se rozumí zeleň přístupná bez omezení každému, zejména zeleň na veřejných prostranstvích (např. zeleň na náměstích, uliční zeleň, sídlištní zeleň, parky a sady, stromořadí a jednotlivě nebo ve skupinách rostoucí stromy, keře a květinová výsadba).  

Reklama

Výběr článků

Načítám