Hlavní obsah

Frýdek-Místek zapojuje občany do plánu udržitelné městské mobility

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plán mobility je strategickým dokumentem města s krátkodobým i dlouhodobým výhledem dopravy ve městě. Zahrnuje všechny způsoby a formy dopravy včetně parkování. Cílem jsou opatření, která by měla vést ke snížení znečištění ovzduší, hluku a spotřeby energií, ale také ke zlepšení přepravy osob.

Článek

Vize města vzešla z květnové veřejné diskuze a zní: „Frýdek - Místek je místem, kde stojí za to žít. Místem, kde je zajištěna přívětivá mobilita pro všechny věkové skupiny obyvatel.” Pro naplnění této vize byly zvoleny čtyři strategické cíle, a to bezpečnost, inovace, místo pro život a management dopravy.

„Aby nám tyto cíle pomohly nastavit směřování v dlouhodobém horizontu, je zapotřebí je naplnit konkrétními návrhy. Přijďte diskutovat nad těmito návrhy spolu se zástupci města a zpracovateli plánu mobility,“ vyzývá náměstek primátora Jakub Míček s tím, že plán ještě není zdaleka hotov a ke všem podnětům bude při zpracování přihlédnuto.

Projednání je naplánováno na 16. října od 16.30 hodin ve velké zasedací místnosti Magistrátu města Frýdku-Místku (Radniční 1148, místnost č. 217).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám