Hlavní obsah

Frýdek-Místek v sobotu odstartoval cyklistickou sezónu

Novinky, Lucie Talavašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den plný cyklistiky, skvělé zábavy a nabitého programu si mohli užít účastníci akce Frýdek-Místek na kole, která se konala v sobotu 20. května na březích přehrady Olešná. I přes zamračenou oblohu se na start akce postavilo na 300 účastníků.

Foto: www.fmnakole.cz

Trasu pro borce i v letošním roce zahájili velocipedisté z Hrabové

Článek

Program pamatoval na všechny příznivce nejen cyklistiky, ale také zdravého životního stylu. Připraveny byly dvě trasy, jedna okolo přehrady Olešná v délce 4,5 km, na které si mohli velcí i malí účastníci vyzkoušet zábavnou formou poskytování první pomoci, otestovat si zásady bezpečného chování v silničním provozu, poznat sportovní život handicapovaných spoluobčanů či se podívat do hasičského auta dobrovolných hasičů.

Druhá trasa na 16 km vedla do Palkovic, kde proběhla soutěž ve výjezdu na palkovickou sjezdovku. Absolutním vítězem se letos stal Josef Blecha, který vyjel na svém kole do výšky úctyhodných 190 metrů.

V průběhu celého dne mohli návštěvníci testovat kola ve všech možných podobách – sjezdová kola, tandemová retrokola, elektrokola, zapůjčit si koloběžky, segwaye, pro děti přivezli z letního dětského parku na Bílé různé překážky, které je učily zručnosti v jízdě na kole. O adrenalinovou show na kolech se postarali nadšenci ze Sportovního klubu Pržno.

Pořadatelé však mysleli také na necyklisty, mohli si vyzkoušet nordic walking, lanové překážky z lanového centra Tarzánie, různé druhy cvičení či obdivovat historická kola velocipedistů z Hrabové a s nimi i netradiční výstavu pod širým nebem věnovanou historii cyklistiky nejen ve Frýdku-Místku, kterou připravilo Muzeum Beskyd. Produkty zdravého životního stylu či sportovní oblečení si pro ně připravili prodejci ve stáncích, které lemovaly část cyklostezky kolem přehrady Olešná.

Frýdek-Místek na kole jako každoročně pamatoval také na charitativní projekty. Lidé mohli na Olešnou přivézt své staré kolo a věnovat ho nadaci Kola pro Afriku. Kromě odevzdání kola se mohli dozvědět více o tomto projektu, jak a proč se kola do Afriky posílají a příběhy dětí, kterým se díky těmto kolům dostává vzdělání.

„Cílem akce bylo pomyslně zahájit cyklistickou sezonu ve městě, podpořit zdravý životní styl a současně zábavnou formou prezentovat zásady bezpečného chování v silničním provozu. Frýdek-Místek na kole byla pestrá přehlídka všeho, co souvisí nejen s cyklistikou, ale také se vším, co má kola a kolečka. Těší nás velký zájem o tuto akci a děkujeme všem partnerům, bez nichž bychom akci nemohli uspořádat,“ uzavřela letošní ročník ředitelka Beskydského informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.

Fotografie z akce naleznete na www.fmnakole.cz nebo na Facebooku akce Frýdek-Místek na kole.

Akci uspořádalo statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své organizace Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o. a konala se pod záštitou primátora statutárního města Frýdek-Místek Mgr. Michala Pobuckého, DiS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám