Hlavní obsah

Frýdek-Místek řeší dočasné umístění skateparku

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek neupustilo od záměru vybudovat pro příznivce kolečkových sportů monolitický betonový skatepark, který by odpovídal současným trendům. Původně měl vyrůst v areálu bývalého dopravního hřiště. Loni ale tyto plány pozastavily protesty občanů z okolní zástavby.

Foto: Magistrát Frýdek-Místek

Nyní jsou překážky pro kolečkové sporty v areálu bývalého dopravního hřiště na ul. 28. října.

Článek

Další vhodný pozemek město  hledá stěží, nároky na něj jsou totiž poměrně vysoké. Nicméně volání po skateparku stále sílí, proto se město rozhodlo udělat vstřícný krok a přikloní se k provizornímu řešení.

„Do doby vybudování nového moderního skateparku doplníme stávající miniskatepark v areálu bývalého dopravního hřiště na ulici 28. října v Místku. V současné době je tam několik překážek, které tam instaloval spolek Skateboarding Frýdek-Místek. Tyto překážky už ale nejsou v dobrém stavu. Město je tedy nechá opravit a navíc pořídí i několik kusů nových montovaných překážek, které by mohly sloužit svému účelu už o prázdninách,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala.

Dodal, že snahou města bude celý miniskatepark přesunout pod estakádu nebo vedle estakády na plochu u stadionu TJ Slezan. Souhlasit s tím, ale musí Ředitelství silnic a dálnic ČR, kterému pozemek patří.  

Město již také hledá správce, který by dohlížel na dodržování pravidel a provozního řádu miniskateparku, zejména na pořádek. Na starost si to s největší pravděpodobností vezmou členové terénní služby Rebel, která má dlouhodobé zkušenosti s prací s dětmi a mládeží.  

V současné době město nevlastní žádný vhodný pozemek pro výstavbu nového skateparku. Proto také vytipovalo soukromé pozemky vhodné pro tyto účely a jejich majitele oslovilo s žádostí o možný odkup. Některá jednání již skončila neúspěšně, některá stále pokračují. Nároky na pozemek jsou poměrně vysoké, měl by být dostatečně velký, neměl by být v bytové zástavbě, neměl by být zatížen inženýrskými sítěmi a jeho plánované využití musí být v souladu s územním plánem města.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám