Hlavní obsah

Frýdek-Místek opraví autobusový záliv u zastávky U Ještěra

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místecká autobusová zastávka U Ještěra na ulici Frýdlantská ve směru do centra města se dočká nového betonového povrchu. Práce budou zahájeny v pondělí 16. května.

Foto: Jana Matějíková

Autobusová zastávka U Ještěra.

Článek

Cestující MHD musí počítat dočasným přesunutím zastávky blíže ke kinu a také s možným opožděním spojů na linkách č. 6 a 9. Řidiči pak musí počítat s tím, že v místě provizorní zastávky nebude možné  po dobu rekonstrukce podélně parkovat.

Zaměstnanci městské společnosti TS a. s. odstraní stávající povrch, provedou sanaci podloží a následně záliv vylijí betonem vyztuženým ocelovou armaturou. Do konce června by vše mělo být hotovo včetně nutného vyzrání betonu a nástřiku vodorovného dopravního značení.

Autobusová zastávka U Ještěra bude po dobu rekonstrukce přesunuta za kruhový objezd, tedy blíže ke kinu Petra Bezruče, zhruba na úroveň trafiky – viz mapka. Pro cestující MHD to znamená opoždění spojů na linkách č. 6 a 9. Autobusy nyní přijíždějí od ulice Bezručova, aby mohly obsloužit cestující na provizorní zastávce, budou muset projet malým kruhovým objezdem a pokračovat až k Lidlu, kde se otočí, znovu napojí na Frýdlantskou a naberou cestující na provizorní zastávce.

Autobusový záliv zastávky U Ještěra by měl být opraven do konce června.

Související témata:

Výběr článků

Načítám