Hlavní obsah

Frýdek-Místek odklízí spadané listí

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Technické služby ve zahájily ve Frýdku-Místku úklid parků, ale i sídlišť a dalších ploch ve městě od spadaného listí. V terénu je třicet pět zaměstnanců.

Foto: TS a.s.

úklid spadaného listí

Článek

Nejdříve ručně vyhrabávají listí z nedostupných míst, kolem keřů a laviček, a následně ho odstraňují pomocí deseti traktorových sekaček. Pracovat budou i o sobotách, a pokud to povětrnostní podmínky dovolí, ukončí práce v listopadu.

„Vše se odvíjí od klimatických podmínek. Kdyby přišly podzimní mrazíky, listí by rychleji opadlo, momentálně ho je na stromech ještě spousta a hrozí tím pádem o to intenzívnější jarní vyhrabání. Na druhé straně pokud by přišly sněhové srážky, práce budou muset být logicky zastaveny také. Jestli ale počasí bude přát, stejně jako v letech předcházejících, zvládneme co největší množství listí sebrat a odvézt už letos,“ vysvětlil předseda představenstva Technických služeb Jaromír Kohut.

„V minulém týdnu byly vyhrabány plochy v Sadech Bedřicha Smetany a v návaznosti na blížící se Památku zesnulých bylo listí shrabáno také z pietních míst a městských hřbitovů. V tomto týdnu se uklízí plochy v lokalitě Riviera, sídlišti Bezručovo, ale také v Janáčkově parku a Podpuklí. Následovat bude úklid listí na sídlišti Anenská, Spořilov a Kolaříkovo a také v Koloredovském parku,“ řekl primátor Michal Pobucký, který má péči o zeleň ve své kompetenci. Od poloviny listopadu se práce přesunou do frýdecké části města. Některé plochy, zejména ty s frekventovaným pohybem osob, budou vyhrabány opakovaně.

Shrabané listí je odváženo ke zpracování do kompostárny společnosti Frýdecká skládky v Bruzovicích.

Harmonogram prací (může být upraven v návaznosti na klimatické podmínky).

Reklama

Výběr článků

Načítám