Hlavní obsah

Frýdecko-místečtí strážníci budou hlídkovat u hřbitovů

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V následujících dnech budou hřbitovy zažívat jednu z největších návštěvností v roce. Důvodem je Památka zesnulých, která připadá na 2. listopad. V blízkosti hřbitovů budou hlídkovat strážníci, kteří se zaměří nejen na usměrňování provozu, ale také na vykradače aut a hřbitovní zloděje.

Foto: Jana Matějíková

dušičky

Článek

Hřbitovy se již několik dní předem halí do květinové výzdoby a světel svíček, které tam přinášejí příbuzní zesnulých. Otevřeny budou déle, než je obvyklé. 

Dušičkový čas doprovázen vyšší návštěvností hřbitovů souvisí také se zvýšenou frekvencí dopravy v okolí pohřebišť a spojován bývá i s krádežemi. V okolí hřbitovů ve Frýdku-Místku proto budou od čtvrtka 26. října až do neděle 5. listopadu hlídkovat strážníci městské policie.

„Strážníci se zaměří jednak na usměrňování provozu u příjezdu a výjezdu ze hřbitovů, ale také na vykradače aut a hřbitovní zloděje. Zvýšenou pozornost budou věnovat lokalitě centrálního hřbitova na Panských Nových Dvorech, ale také okolí hřbitovů ve Skalici, Chlebovicích, Lysůvkách a Lískovci,“ řekl ředitel městské policie Ivo Kališ.

V souvislosti se zvýšeným pohybem na veřejných pohřebištích jsou občané žádáni o dodržování bezpečnosti a zároveň, aby v případě zahlédnutí podezřelých osob kontaktovali městskou policii na lince 156 nebo Policii ČR na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám